banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

TÜRKİYE ROMANLAR GÜNÜ KUTLANDI

Perşembe

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Roman dernekleri işbirliği ile 14 Mart Türkiye Romanlar Günü kutlaması gerçekleştirdi. Antikkapı Restoran’da gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Türkiye Roman Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy ve çok sayıda roman vatandaş katıldı. Başkan Karaosmanoğlu; “Eğitim anlamında biraz mesafe almamız lazım. Çocuklarımızı mutlaka okula gönderelim. Karanlıkla aydınlık bir olmadığı gibi, bilenlerle bilmeyenler bir değildir” ifadelerini kullandı.

ROMANLARA HAKLARI VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin roman dernekleri ile birlikte düzenlediği 14 Mart Türkiye Romanlar Günü etkinliği şehitler için kuranı kerim tilaveti dua ile başladı. Programda konuşma yapan Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy; “ 1934 yılında çıkarılan kanunda yer alan Romanlar hiçbir kurumda görev yapamaz ifadesine deyindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın romanlardan özür dileyerek bu maddeyi kaldırdığını belirtti. Roman vatandaşları önemseyen ve her alanda yanlarında olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Aksoy’dan sonra söz alan Türkiye Roman Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar; “Burada toplanmamızdaki asıl mesele romanlar olarak devletimizin yanında olduğumuzu göstermektir. Afrin harekâtında görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum. Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gerçekten özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben, devletim adına Roman kardeşlerimden özür diliyorum” sözlerini hatırlatan Çokyaşar; Erdoğan’ın 2006 yılında romanları rencide eden anayasa maddesini kaldırdığını söyledi. Çokyaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na roman vatandaşlar için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

EĞİTİME BİRAZ DAHA ÖNEM VERİN

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasına “Allah’ın yeryüzünde yarattığı en değerli varlık insandır” sözleriyle başlayarak” Yaradılış itibarıyla hiç kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Bize düşen ayrımcılık yapmadan tüm insanlığa eşit bakmak. Bu yerel yönetimler, insanımızın daha huzurlu, sağlıklı, daha refah yaşaması içindir. Sizlerden bir ricam var. Eğitim anlamında biraz mesafe almamız lazım. Çocuklarımızı mutlaka okula gönderelim. Karanlıkla aydınlık bir olmadığı gibi, bilenlerle bilmeyenler bir değildir. O yüzden birinci derecede önem vereceğimiz şey gençlerimizin eğitimidir. Çocuklarımızı meslek sahibi yapmalıyız. Eğitimlerini tamamlayarak bütün kademelerde bütün meslek guruplarında yer almalısınız. “ ifadelerini kullandı.

 

KAPIMIZ SİZLERE HER ZAMAN AÇIK

Derneklerin birbirleriyle sadece yapacağı hizmetler konusunda yarışması gerektiğini dile getiren Başkan Karosmanoğlu” Diğer taraftan birbirinizle uğraşmayın. Fertler olarak herkes insanlık için elinden geleni yapacak. Yapamadığı yerde sosyal devlet olmanın gereği yapılır. Roman kardeşlerimizi ne biz ne de Sayın Cumhurbaşkanımız, oy için sevmiyoruz. Gerçekten Allah için seviyoruz. Roman derneklerinden bir ricam var. Kocaelili roman kardeşlerimizi model olduğu bir hale getirelim. Bunun için de eğitime önem vermelisiniz. Biz yerel yönetimler olarak her zaman yanınızdayız. Kapımız sizlere her saat açık. “ dedi.

 

GELECEĞİMİZİ SABIRLA İNŞA EDECEĞİZ

Bizim çocuğumuz bizim gencimiz kimseninkinden geri olmamalı diyen Başkan Karaosmanoğlu” Geleceğimizi sabırla inşa edeceğiz. Bu fırsatı bize verip, Roman vatandaşlarımızın önünü açan ve onların ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtaran Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bizim birlikteliğimiz, bizim kardeşliğimiz her şeyin önündedir. Ülke olarak hep birlikte kalkınmaya, güçlü olmaya devam edeceğiz. Türkiye Romanlar gününüzü kutluyor sağlık mutluluk ve başarı diliyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826