Ücretsiz cenaze hizmetine 6 yeni araç

ARAÇ FİLOSU GENİŞLEDİ

Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla araç filosunu güçlendiriyor. Şehir içi ve şehir dışı görevlerinde kullanabilecek 6 yeni cenaze nakil aracı cenaze aracı göreve başladı. Her türlü donanımı mevcut olan araçlardan vatandaşlar herhangi bir ücret vermeden cenaze nakil hizmetlerini gerçekleştirebilecek.

 

42 CENAZE NAKİL ARACI

Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri için toplam 42 cenaze nakil aracı ile hizmet veriyor. Bu araçlardan 11’i Asri mezarlıkta görev yaparken diğer araçlar ilçelerde görev alıyor.

 

ÜCRETSİZ HİZMETLER

Büyükşehir Belediyesi defin işlemlerinde birçok hizmeti vatandaşlara ücretsiz olarak sunuyor. 188 numaralı telefon ile ulaşabilen hizmetlerin cenazenin yıkanmasından kefenlenmesine, mezar tahtasından cenaze aracına kadar her türlü ihtiyaçlar Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Mezar yerinin de karşılandığı hizmetlerde cemaat için otobüs ve istenirse dini hizmetler ücretsiz veriliyor.

ŞEHİR İÇİ VE DIŞINA NAKİL

Ücretsiz olarak yapılan nakil hizmetlerinde bu sene Ağustos ayına kadar 616 il dışı, 698 ise şehir içi cenaze defin işlemi gerçekleştirildi. Yine aynı süre içinde bin 890 kefen, mezar tahtası, yıkama gibi ücretsiz hizmet verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817