banner2779
banner2752
banner2750

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AFYONKARAHİSAR'I GEZDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Uluslararası Öğrenci Birimi, öğrencilerine Türkiye’yi tanıtmayı sürdürüyor. Uluslararası Öğrencileri Birimi bu çerçevedeki kültür gezilerine Afyonkarahisar’ı ekledi. Kenti adeta adım adım gezen uluslararası öğrenciler, Afyonkarahisarlılar yakın ilgi gördü.

16 ÖĞRENCİ KATILDI

Öğrencilere, Afyonkarahisar gezisi sırasında Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileri eşlik etti. Geziye Filistin, Pakistan, Bosna – Hersek, Keşmir, Romanya, Libya, Yemen, Fas, Hindistan, Ürdün, Afganistan’dan 16 öğrenci katıldı.

BAŞKANINIZ SİZİ BİZE YENİDEN BAĞLAMIŞ

Öğrenciler Bolvadin ilçesinde kent esnafı ile biraraya geldi. Kente gelen misafirleriyle yakında ilgilenen Afyonkarahisarlılar, öğrencilere çay ikram ederek, sohbet etti. Sohbete katılan bir esnaf ise Uluslararası Öğrencilerin Türkiye’de eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben ilk kez böyle bir öğrenci grubunu burada görüyorum. Sizler ülkelerinizden kalkıp Kocaeli’nde okumaya gelmişsiniz ve o kent size kucak açmış. Bu ne kadar güzel ve anlamlı bir davranış. Biz zaten yıllarca böyle yaşamadık mı? Sonra bir gün birileri çıkıp bizi birbirimizden ayırdı. Ama görüyorum ki Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı sizleri bize yeniden bağlamış. Allah ondan razı olsun” dedi.

BİZİ EVLADI GİBİ GÖRÜYOR VE SAHİP ÇIKIYOR

Uluslararası öğrenciler ise bu sözler üzerine Başkan Karaosmanoğlu’nun kendilerine her zaman evlat muamelesi yaptığını söyledi. Öğrenciler, “Başkanımız her türlü derdimizde ve sevincimizde bizim yanımızda oluyor. Bize sahip çıkıyor.  Bu güvenle bizler de Kocaeli’nde çok mutlu ve huzurlu bir öğrencilik geçiriyoruz” dedi.

ULU CAMİİ’Yİ GÖRDÜLER

Öğrenciler gezi kapsamında ayrıca Afyonkarahisar’ın sarp kalesi eteklerinde yükselen ve muhteşem bir Selçuklu yapısı olan Ulu Camii görme fırsatı buldu. 40 adet ahşap direk üzerinde oturtulduğu için Kırk Direkli Camii olarak da bilinen yapıyı inceleyen Uluslararası öğrenciler, bu sanat harikası esere hayran kaldı. Ulu Camiinin ardından Afyonkarahisar Kalesi’ne de çıkan öğrenciler, muhteşem manzara eşliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751