banner2779
banner2752
banner2750

ÜST GEÇİT YIKILACAK

Körfez’de adeta bir yılan hikayesine dönen ve yıkımın durması için yerel yöneticilerin yanın sıra Milletvekillerinin de araya girdiği yıkım da tüm çabalar sonuçsuz kaldı.

Bir üst mahkemeye yapılan itiraz da sonuçsuz kaldı ve önceki gün gelen bildiri ile üst geçidin yıkımının yapılacağı bildirildi.

Kararın gelmesi ve temyiz yolunun açık olduğunun bildirilmesiyle Yeni Yalı Mahallesi halkı ve muhtarı tekrar harekete geçerek, yıkımın gerçekleşmemesi, için yetkililerle görüşmeye başladılar. Yeni Yalı Mahallesi’nde bulunan Körfez ve Kocaeli Taşköprülüler Derneği ile STK’ların da harekete geçmeye hazırlandığı, yıkıma engel olmak için çalışmalara başlandığı belirtiliyor.

2 yıllık dava

Körfez Tütünçiftlik’te, D-100 Karayolu üzerinde yer alan ve 2 mahalleyi bir birine bağlayan üst geçit ile ilgili mahkeme yaklaşık 2 yıl önce açılmıştı. 81 yaşındaki S.T. adlı kadın ve çocukları, üst geçidin Güney ayağından inen insanların evlerinin içini gördüğünü ve özel hayatlarının kalmadığını belirtmiş, mahalle sakinleri de hazırlanan dilekçeye imza atarak, köprü ayağının sokağa girişi daralttığını söylemişlerdi.

Bunun üzerine Kocaeli İdari Mahkemesi’nde açılan mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi. 2012 yılında Karayolları tarafından yapılan ve daha sonra itirazlar nedeniyle 20 metre İstanbul tarafına alınan köprü ile ilgili şikayetler de bundan sonra başladı. Alınan yıkım kararının uygulanması için gelen Karayolları ekipleri, vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca, asılan yıkım pankartları alındı ve yeniden girişimler de bulunulması için süre verilerek ertelendi. Mayıs 2017’de yaşanan bu olaydan sonra yapılan girişimler sonuçsuz kaldı ve şikayetçilerin kararlarında ısrarcı olması üzerine mahkeme yeniden kararı tebliğ etti ve uygulama yapılacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751