YELDA PİŞKİN DOĞAL AFETLERE  HAZIRLIĞI SORDU


Körfez Belediyesi Meclis Toplantısı’nda verdiği önergelerle çeşitli konulara dikkat çeken Yelda Pişkin, ilk olarak doğal afet halinde hazırlık yapılıp yapılmadığını sordu. Pişkin verdiği önergede, “Deprem, yangın, sel, yangın, sanayi yangınları halinde kriz merkezi planlaması yapıldı mı? Böyle durumda toplanılacak yerler belli mi, kriz merkezinin kurulacağı nokta belirli mi, görev alacak personel sayısı ve isimleri belirlendi mi?” dedi.

Yelda Pişkin önergesinin devamında isimleri ve sayısı belli ise bu personelin her yıl yapması gerektiği eğitimlerin yapılıp yapılmadığını, mahalle tahliye alanlarının olup olmadığını, mahalle örgütlerinin oluşturulup oluşturulmadığını sordu. Pişkin sorularının devamında, konaklama yerleri, aş evi bölgeleri, resmi bina olarak kullanılacak yerlerin, hastane bölgeleri, yardım malzemesi depoları, soğuk hava depolarının, helikopter noktalarının yerlerinin belirlenip, belirlenmediğini de sözlerine ekledi.

Yelda Pişkin önergelerinin ikincisinde, Kirazlıyalı ile Atalar mahallesi arasında kalan Halide Edip Adıvar Caddesi’nde çocukların sokakta oynadığını, tehlike içinde olduklarını belirterek, çocuk parkı yapılması gerektiğini söyledi. Pişkin, mahalle sakinlerinin bu noktaya çocuklara hizmet verecek bir parkın yapılmasının talep edildiğini belirtti. Pişkin, ilçede yer alan mezarlık alanlarında bakım yapılmasının şart olduğunu, akmayan çeşmelerin bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, “Bir an önce mezarlıklara bakım ve onarım yapılması gerekiyor” dedi.

Pişkin, yine parklarla ilgili verdiği diğer önerge de Mimar Sinan Mahallesi İbn-i Sina Caddesi’nde yer alan parkın kullanılmaz hale geldiğini, bakım ve onarım ile yeniden eski günlerine dönebileceğini söyledi. Pişkin, Kirazlıyalı Mahallesi’nde yer alan Mustafa Özmet Spor Tesisi’nin yenilenip, modern bir park ve spor tesisi olacağının söylendiğini ama tek bir çivi dahi çakılmadığını hatırlatarak, vatandaşların düzenlemeyi beklediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817