Yenice'nin bozduğunu, Doğan düzeltiyor!
(Hakan Turcan) - Aldığı kararlarla adından söz ettiren eski İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice birçok tepki alan karara imzasını atmıştı. Bunlardan en önemlileri Acısu Parkına tuvalet yapmak istemesiydi. Gelen onca tepkiye rağmen durmamıştı ve Acısu parkının girişine bir ucube inşa etmişti. Yenice yargı kararıyla durdurularak ucube ortadan kaldırılmıştı.

Yenice'nin ikinci çok gereksiz olarak yaptığı icraat ise şehir merkezine girişte, tarihi duvar üzerine yaptığı şehrin değerlerini gösteren figürler olmuştu. Tarihi duvar üzerine yaptırdığı figürler yetmiyormuş gibi, duvarın yarısını sıva ile kapattırmıştı ve çok büyük tepki almıştı.

İzmit Belediyesi birkaç ay önce bu figürlerin bakımını yapmaya başladı ve yağmura karşı da korumaya aldı. Boyamalarla süslenen figürler eskisine göre çok daha güzel bir görünüme kavuştu. Figürlerin çevresine sıvanan beton da sökülmeye başlandı. Tarihi duvar tekrar gözler önüne serilmeye başladı. Çalışmaları gören vatandaşlar, orjinal haliyle tarihi duvarın çok daha anlamlı olduğu söylüyorlar.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817