YENİKENT KAPALI PAZAR'IN TEMELİ ATILDI

Ardı ardına hizmete giren kalıcı eserlerle kentin en gözde yaşam alanlarından biri haline gelen Derince’de bu kez Yenikent Kapalı Pazar projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Çağın gereklerine uygun çok amaçlı olarak inşa edilen Kapalı Pazar, kurs merkezleri, düğün salonları ve otoparkı ile örnek bir kompleks olarak hizmet verecek 

Tamamlanan Eserler Hizmete Açıldı

Dört yıllık hizmet sürecinde kente çok sayıda önemli eser kazandıran Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un bir vizyon projesinin daha temelleri atıldı. Altına imza attığı projelerle Derince’yi yaşamaktan mutluluk duyulan bir kent haline getiren Başkan Bulut’un girişimleri ile Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, 20 metrelik alternatif yol ve viyadük projeleri ile İshakçılar Kültür Merkezi tamamlanarak, Derincelilerin hizmetine sunulmuştu. Bu projelerin yanında 1071 Anadolu Kongre Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Camii, İbni Sina Mahalle Konağı, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı ile Yenikent Kapalı Pazar projelerinde ise çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Temel Atma Törenine Yoğun İlgi

Kapalı Pazar için çalışmaların devam ettiği Yenikent Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi’nde yer alan Mimar Sinan Camii’nin yanındaki alanda temel atma töreni düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Ayşe Mamat, Osman Ergin, AK Parti Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, Derinceli Muharip Gaziler ve bölge sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Adım Adım Açılışa Doğru İlerliyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Derince Merkez Camii Müezzini İbrahim Demiröz, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Kuran ziyafetinin ardından programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut oldu. Yenikent Kapalı Pazar projesinin Derince için çok önemli bir kazanım olacağını ifade eden Başkan Bulut, “Yaklaşık 4 ay önce yapmış olduğumuz ihale sürecinin ardından 3 ay gibi kısa bir sürede burada yapılan çalışmaları çok önemsiyorum. Kapalı Pazar alanının bu kadar kısa bir sürede bu denli hızla ilerlemesi ile ilgili gayret gösteren bütün mühendis ve işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görüyorum ki temel atmayı geçtik adım adım açılışa doğru ilerliyoruz. Biliyorsunuz seçim meydanlarında Derince’mize Kapalı Pazar yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün itibariyle yaklaşık 7 bin m2’lik kapalı pazar alanı olan projemizin temelini atıyoruz” dedi.

Çok Amaçlı Olarak Hizmet Verecek

Yenikent Kapalı Pazar projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Bulut, “Hedefimiz bir yıl içerisinde projemizin kaba inşaatını tamamlamak. 6 aylık süreçte de kapalı pazar kısmını tamamlayarak pazarcılarımızı bu bölgeye almayı planlıyoruz. Bir an önce projemizi tamamlayarak artık hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı açık alanda alışveriş yapmaktan kurtaracağız. Kapalı Pazar bünyesindeki pazar alanı ihtiyaç olursa bir gün değil, iki veya üç günde pazar hizmeti verebilir. Bunu gelen talebe göre şekillendireceğiz. Bu alan pazarın kurulacağı günler dışında 250 aracın aynı anda kullanabileceği otopark olarak hizmet verecek. Vatandaşımızın bir an önce konforlu alışveriş yapması için hızlı hareket ediyoruz. Bu yapıyı sadece pazar alanı olarak kullanmayacağız. Projemiz aynı zamanda çok amaçlı olarak Derince halkına hizmet verecek” dedi.

Çocuklarımızı ve Gençlerimizi de Unutmadık

Projenin sosyal donatıları ile birlikte bir kompleks olarak ilçe halkına hizmet vereceğini belirten Başkan Bulut, “Yenikent Kapalı Pazar projemizi, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarıyla da halkımızın kullanımına sunacağız. Bu yapı bünyesinde yer alan derslikler, kütüphane, sivil toplum merkezleri ile kültürel belediyecilik örneği veriyoruz. Ayrıca çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmadık. Onlar için bowling salonu, oyun salonu ve çocuk oyun alanları inşa ediyoruz. Projemizde ayrıca düğün ve nikah salonlarımız ile çok amaçlı salonlarımız da yer alıyor. İnşallah bundan sonra da projelerimiz devam edecek” dedi. Yenikent bölgesinde iki ay önce temeli atılan Hoca Ahmet Yesevi Camii’ndeki çalışmaların da hızla devam ettiğini belirten Başkan Bulut, yapmış oldukları tüm projeleri Derince halkının mutluluğu için inşa ettiklerini ifade etti.

Derince’miz Adeta Yenileniyor

Başkan Bulut’ın ardından kürsüye çıkan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise konuşmasında “Bir devletin bağımsızlığı idari, ekonomik, siyasi, kültürel bağımsızlığıyla ortaya çıkar. Siyasi bağımsızlık demek devletin, başka herhangi bir devletin güdümüne girmeden halkıyla kaynaşması demektir. Ekonomik bağımsızlık demek mümkün olabildiğince kendi gücümüzü ortaya koyarak halkımızın her türlü ihtiyacını karşılayabilmektir. Kültürel bağımsızlık bizim özümüzde var olan tarihsel gerçekler içerisinde biz de varız demektir. Yüce Allah’a hamdolsun bunun yolu açıldı ve devam ediyor. Milletimizi, halkımızı ve hükümetimizi kutluyor şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada yapılan hizmetlerle ilgili belediye başkanımız hizmetlerini anlattı. Ben de sizler adına kendisini kutluyor, tebrik ediyorum. Derince’miz adeta yenileniyor, altyapısı ve üstyapısı ile halkımıza hizmet edebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Derince’de bir yandan projeler devam ederken kaymakamlık olarak biz de eğitim sağlık güvenlik noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından kurban kesimi ve duaların okunması ile birlikte Yenikent Kapalı Pazar projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817