Ziraat Odası Seçimleri Mahkemelik Oldu!

İzmit Ziraat Odasının delege seçimleri ile ilgili olarak bir grup oda üyesi ve avukatları dün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular. Avukatlar Mesut Yılancı ve Yasin Usta konu hakkında yaptıkları açıklama da, “ Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere 23.12.2022 tarihinde yapılan İzmit Ziraat Odası delegelik seçimleri ile ilgili itiraz dilekçemizi geçen hafta İzmit Kaymakamlığına vermiştik. Dün itibari ile cevabi yazı elimize ulaştı ve taleplerimizin reddedildiğini resmi şekilde öğrenmiş olduk. Söz konusu red kararının gerekçesinde ise başta tutanak altına aldığımız muhtarlıklar olmak üzere tüm muhtarlıklarda seçim yapıldığı hatta tüm muhtarlıklardan seçim ile ilgili evrakların eksiksiz imza ve mühürlü şekilde kaymakamlığa teslim edildiğinden bahsedilmiştir” dedi.

Avukat Mesut Yılancı açıklamasının devamında, “ Ancak bilinmelidir ki, İzmit Ziraat Odası söz konusu evraklarda usulsüzlük yapmıştır. Biz söz konusu kararı yargıya taşımak ile birlikte, hem İzmit Ziraat Odası hem de kararın gerekçesinde ''sandık kurduğu ve seçim yaptığı'' iddia edilen muhtarlıklar hakkında bugün itibarile TCK'nun 204 ve 257. maddeleri gereğince suç duyurusunda bulunduğumuzu bildiririz. Tutanak tuttuğumuz muhtarlıklarda seçim yapılmadığına bizzat şahit olmamıza rağmen İzmit Kaymakamlığı kararında söz konusu muhtarlıkların seçim yapıldığına dair tutanak tuttuğundan bahsetmiştir. Ancak söz konusu muhtarlıklarda, Seçim yapılmadığı, sandık kurulmadığı, ilan ve askı görevlerinin yerine getirilmediği tarafımızca tespit edilmiş hatta ve hatta görüntü kaydı ile söz konusu tespitimiz sabittir. İzmit Ziraat Odası Seçim gününden önceki bir tarihte seçim yapılmışçasına evrak hazırlayarak muhtarlıklara göndermiş ve muhtarlıklar da söz konusu evrakları imzalamıştır” dedi.

Avukat Yılancı, “ Geçtiğimiz hafta Kaymakamlık makamına yaptığımız başvuruya ilişkin basına yansıyan haberler sonrası birçok muhtar bizlere ulaştı. İmzaladıkları evrakların Ziraat Odası Seçimleri ile ilgili olduğunu bilmediklerini, Ziraat Odasından gelen kişilerin bu evrakların üye ve delegelik işlemleri ile ilgili olduğunu söyleyip muhtarlara imzalattıklarını belirttiler. Muhtarlarımız ilgili evrakları sehven imzaladıklarını ve konuyla ilgili savcılığa beyanda bulunacaklarını dile getirdiler. Tüm bunların yanı sıra iddialar üzerine yaptığımız araştırmalar neticesinde seçim yapılması gereken gün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Muhtarlar ile ilgili yapmış olduğu programa yaklaşık 30 civarında muhtar katılmış olup, katılımları gerek sosyal medya gerekse basına yansıyan görüntülerler ile kesinleşmiştir. Ancak aynı gün ve saatlerde bu muhtarların görevli oldukları muhtarlıklarında İzmit Ziraat odası Delegelik Seçimlerini yaptıklarına dair imzalı ve mühürlü tutanakları bulunmaktadır. Bir diğer husus ise az sayıda da olsa anılan güç seçim yapan muhtarlıkların neredeyse tamamı oy sayım cetveli, pusulalar ve zarfları seçim sonrası Nizamnamede belirtildiği gibi Kaymakamlığa teslim etmek yerine İzmit Ziraat Odasına teslim etmişlerdir” dedi.

Yılancı, “ Bu ne demek oluyor diye sorarsanız şöyle örneklendirelim, “İzmit'te belediye başkanlığı seçimi yapılıyor, seçim bitiyor, sandık başkanı sandığı ve pusulaları alıp X partinin ilçe başkanlığına götürüp teslim ediyor bu işlemler sonrasında X partisinin ilçe başkanı oy pusulaları ve imza tutanaklarını alıp ilçe seçim kuruluna götürüyor.'' şimdi sorarım size şu örnek olayın %1 'i siyasi parti seçimlerinde yaşansa yer yerinden oynamaz mı? Seçimlerde şaibe olduğu iddiası akıllara gelmez mi? Maksadımız kimseyi bu şekilde ifşa etmek değil isimler ve listeler gerekli makamlara teslim edildi ancak seçim kararı alındıktan sonra odaya üye yapıldığını, ikamet adresi farklı olmasına rağmen ikamet adresinden farklı mahallede delege seçilen, oy kullanan, kullandığı iddia edilen kişiler olduğunu bilmiyor değiliz” dedi.

Avukat Mesut Yılancı açıklamasının son bölümünde ise, “ Sayın Cumhurbaşkanımız her ortamda, her fırsatta ve her masada Millet iradesi üzerindeki hiç bir vesayeti kabul etmeyiz derken, her türlü anti demokratik tutum ve yaklaşımın karşısında dururken bugün yalnızca bir kesimi ilgilendirdiği düşünülen İzmit Ziraat Odası seçimlerinde Hayvansal üretim, Bitkisel üretim ve Tarımsal faaliyette bulunan İzmitli hemşerilerimiz ile, ziraat odası üyeleri, delegeleri ve haliyle İzmitlinin iradesi görmezden gelinmek istenmiş, demokrasiden ve denetlene bilirlikten uzak bir ''sözde'' seçim süreci tamamlanmıştır. Buradan konunun takipçisi olan herkese şunu söylemek istiyoruz; içiniz rahat olsun, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Bir kısım İzmit Ziraat Odası üye ve delegeleri vekilleri olarak, hukuki süreci takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” diyerek açıklamasına son verdi. İdare Mahkemesine de bugün yürütmenin durdurulması için saat:14.30 ‘da başvuru yapacakları da belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817