DP WORLD YARIMCA' DAN REKOR

 İhracatta ve toplam dış ticaretteki hızlı artışla birlikte Türkiye limanlarına gelen gemilerin hem büyüklüğü, hem de yük miktarı artıyor. Türkiye’nin en büyük liman işletmelerinden biri olan DP World Yarımca da hafta içinde limanlarda az görülebilecek bir başarıya imza attı. 400 metre uzunluğunda ve  19.462 TEU’luk yük taşıma kapasitesine sahip MSC INGY   gemisinde rekor sayılabilecek düzeyde konteyner elleçlendi. Bu rakamla DP World Yarımca yıl içindeki gemi başına yaptığı hareketin tam 50 katına imza atmış oldu. Taşıdığı yükler ağırlıklı olarak Çin ve Güney Kore limanları Ningbo, Shangai  ve Busan’dan geliyor. 

 Saatte 140 hareket 

DP World Yarmica terminalinin son yıllardaki önemli yatırımların ardından artan kapasitesi sayesinde rekor, 4 vincin saatte vinç başına 35 hareket hızında 140 hareketi tamamlamasıyla mümkün oldu.

Türkiye’nin teknolojiye ve yeni nesil liman ekipmanlarına en fazla yatırım yapan konteyner terminali olan DP World Yarımca, bir konteyner hareketini tam 63 saatte gerçekleştirdi. Limandaki bu hızlı operasyonun, teknolojiye ve yeni nesil liman vinçlerine yapılan yatırımla sağlandığını belirten Kris Adams; “Bizim son iki yılda limanda kullanıma sunduğumuz karadan denize ve denizden karaya yükleme ve boşaltma yapan vinçlerimiz sayesinde bu kadar büyük bir operasyonu bu kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirebildik. Aynı zamanda yazılım ve nesnelerin interneti yatırımlarımızla da otomasyon açısından en nitelikli liman operasyonuna sahibiz. Bu yatırımlarımız sayesinde Türkiye limanlarında az görülen bir rekora imza attık. Bu başarıda tüm çalışanlarımızın büyük bir emeği var” dedi. 

da dahil olmak üzere uçtan uca lojistikte uzmanlığını sunma konusunda elinden gelen gayreti gösteriyor.

 İletişim

Asude Şengül 

Phone: +90 530 066 87 68 

[email protected]

 

DP World Hakkında

Tüm dünyada ticaret akışına olanak sağlayan dünyanın her yerinde akıllı uçtan uca tedarik zinciri lojistiği sağlamada lider şirketiz. Kapsamlı ürün ve hizmet yelpazemiz deniz ve iç kısım terminallerinden deniz hizmetlerine ve teknoloji odaklı müşteri çözümlerine kadar entegre tedarik zincirinin tüm halkalarını kapsamaktadır. 

Bu hizmetleri altı kıtadaki 60 ülkede 140 işletmelik birbirine bağlı küresel bir ağ ve büyük ve olgun piyasalardaki önemli varlığımız ile sunuyoruz. Nerede faaliyet gösterirsek gösterelim, yaşadığımız ve çalıştığımız yerlerde ekonomilere ve topluluklara pozitif katkı sağlamak için çalışarak faaliyetlerimize sürdürülebilirlik ve sorumlu kurumsal vatandaşlık katıyoruz.

137 ülkeden 56.000’den fazla çalışandan oluşan özel, çeşitliliğe sahip profesyonel ekibimiz müşterilerimize ve ortaklarımıza rakipsiz değer sunmaya kararlılıkla bağlıdır. Bunu küresel tedarik zinciri boyunca hükümetler, taşıyıcılar, tacirler ve diğer ilgililer ile olan karşılıklı faydaya dayalı ilişkilere ve ortak güven ile devamlı ortaklık temeline inşa edilmiş ilişkilere odaklanarak gerçekleştiriyoruz.

Ekonomiler, topluluklar ve gezegenimiz üzerinde olumlu ve sürdürülebilir etki sağlarken dünya ticaretini bölme ve en akıllı, en etkili ve yenilikçi çözümler oluşturma dijital vizyonumuzu daha da genişletmek için ileriyi düşünüyor, değişimi önceden seziyor ve endüstri lideri teknolojiyi kullanıyoruz.

 DP World Yarımca Hakkında 

Marmara’nın en büyük Konteyner limanlarından biri olarak 46 hektar alana kurulu olan DP World Yarımca limanınn kapasitesi yıllık 1,3 milyon TEU olup halen 500 kişiye istihdam sağlamaktadır.2015 yılında 550 milyon dolar yatırımla hayat geçen DP World Yarımca, İzmit Körfezi’nde amaca yönelik konteyner taşımacılığına hizmet veren ihtisaslaşmış ilk ve tek liman olmasıyla ve en ileri teknolojileri kullanıyor olmasıyla öne çıkıyor.

DP World Yarımca’nın gelişmiş raporlama portalı, müşterilere konteyner sorgulama, rıhtım ve gemi programı, araç randevusu, depo hesaplama, doğrulanmış brüt ağırlık (VGM) ve servis talepleri gibi çeşitli hizmet ve verileri sunmaktadır. Kısa bir süre önce müşteri portföyüne birçok lider LCL firmasını ekleyen terminal, 4.000 m2 kapalı deposu ile tüm Uzak Doğu limanlarından İstanbul'a en hızlı LCL kargo hizmetini sunuyor.

Varlıklarını yenilemeye ve optimize etmeye odaklanması sayesinde, merkezi faaliyet planlaması ve ekipman kontrolü için kullanılan kapı otomasyonu ve varlık yönetimi sistemleri ile terminal operasyonlarında çözümler geliştirdi. Modern limanımız, aynı anda 16.000 TEU'nun üzerinde kapasiteye sahip iki ultra büyük konteyner gemisini verimli bir şekilde hizmet etmesini sağlayan minimum 16m derinliğe ve 922m toplam uzunluğa sahip iki rıhtıma sahiptir. DP World Yarımca'nın müşterileri için tedarik zinciri verimliliği yaratmaya yönelik sürekli iyileştirme felsefesinin bir parçası olarak, tüm Super Post Panamax STS vinçleri, Türkiye'de bir ilk olan uzaktan kumanda sistemi ile donatılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817