BAKAN IŞIK: KOCAELİ'YE HİZMET İÇİN KOLLARI SIVADIK
 Toplantı sonrası yerel ve genel konularla ilgili açıklama yapan Bakan Işık, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’de yüzde 49.5, İlimizde yüzde 56.5 oy aldıklarını, ilimizde son 60 yılın en yüksek oyunu aldıklarını hatırlattı. 

Işık, “Milletvekillerini halkla ilişleri, teşkilatlarla ilişkileri, hafta sonlarında milletvekillerinin şehrimizde çalışma koordinasyonu sağlamak ve seçim vaatlerinin yerine getirilmesi için inisiyatif almak ve şehrin desteğine güvenine layık olmak için neler yapacağımızı konuştuk. Halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

RUSYA KRİZİ
Bakan Işık, sınır ihlali yapan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinden sonra yaşanan krizle ilgili değerlendirme yapan Bakan Işık, “Keşke kriz olmasaydı; ancak krizin aşılması için yönetilmesi de önem taşıyor. Krizin, her iki ülkenin ekonomisine zarar vermeden bir an önce aşılmasını, karşılıklı diyalog kanallarının açılmasını arzu ediyoruz, Krizin soğuması bıçak kesilir gibi olmayacağını biliyoruz, krizin soğuması yavaş yavaş olacaktır. Rusya ile ticaretin azalması nedeniyle sanayiye az da olsa etkisini olacağını düşünüyorum. Rusya,  DAEŞ’le ilgili, uluslararası alanda Türkiye’yi zor durumda bırakmak istedi ancak kirli ilişkiler ortaya çıktı.” dedi.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Bakan Işık, yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantının ardından AK Partili milletvekilleri ile Kocaeli Valiliğini ziyaret etti. Daire müdürlerinden oluşan kalabalık heyetle Bakan Işık’ı karşılayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yeniden Bakan olan Işık ile seçilen milletvekillerini kutladı. 2023 hedeflerinde Kocaeli’nin Türkiye’ye zenginlik ve derinlik kattığını belirten Vali Güzeloğlu, “Bakanımızın önderliğinde önümüzdeki 4 yılda ilimizde her alanda ileri gidecektir. Bakanımız, halkımıza hizmette her konuda ve her alanda yapıcı ve yardımcı oluyor. Kocaeli halkına adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM
Ülkemizde istikrarın sağlanması ve güçlü iktidar ile mücadele edeceklerini tekrar aynı göreve atanmasını sağlayan Başbakan ve Cumhurbaşkanının güvenlerine layık olmaya çalışacağını belirten Bakan Işık, “Bakanlık benim şahsımdan çok, Kocaeli halkına verildi, bunun bilincinde ve farkındayım. 1 Kasım seçim sonuçlarının tekrar bakan olmamda etkili olduğunu da düşünüyorum. Ülkemizin bilim ve sanayi alanında en üst düzeyde katkı vermek, süreçleri takip edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıllık süreçte bilim, teknoloji ve sanayiye odaklanacağız. Katma değeri yüksek ürünler üretmek ve en iyisini yapmak için gayret edeceğiz.” dedi. 
Bakan Işık, Cuma namazının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Bakan Işık, dün akşam da Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, AK Parti’nin 84’ncüsünü yaptığı İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı.
AK Parti İl İstişare Toplantısı da bugün yapılacak. İl İstişaresine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katılacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817