BAŞKAN BULUT; “İŞÇİMİZİN HAKKINI ALIN TERİ KURUMADAN VERİYORUZ"


Çenesuyu’nun bugünkü seviyesine gelmesinde çalışanların da büyük katkısı olduğunu belirten Başkan Bulut, “İşçilerimizin haklarını alın terleri kurumadan veriyoruz” dedi

Çenesuyu artık bir dünya markası oldu

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yaptığı yatırımlarla bölgemizin en önemli markaları arasındaki yerini alan Çenesuyu, pazar payını büyüterek yoluna emin adımlarla devam ediyor. Günümüzde yurt dışına ihraç edilen ve tercih edilen bir marka haline dönüşen Çenesuyu’na son dört yıllık süreçte yaklaşık 35 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşti. Bu dönemde Çenesuyu üretim tesisine 2 bin m2 ilave alan inşa edilirken, saatte 7 bin adet 5 litrelik ve 45 bin adet pet şişe üretim yapan yeni makine alımları gerçekleşti. Sponsorluk faaliyetleri ve ilçenin ticari hayatına katkı sunmak adına yapılan girişimlerle daha da büyüyen Çenesuyu’ndaki bu gelişimde yapılan yatırım hamleleri kadar, işçilerin özverili çalışmaları da önemli rol oynuyor. 

Bir aile olarak yolumuza devam ediyoruz

Çenesuyu’ndaki çalışanların Hizmet-İş Sendikası’nda örgütlenmesi sonrasında Şube Başkanı İdris Ersoy ile bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Çenesuyu çalışanlarını sevindirecek toplu iş sözleşmesini imzaladı. Çenesuyu’nun markalaşmasında çalışanların da önemli rolü olduğunu belirten Başkan Bulut, “Bizim yönetim anlayışımız gereği emek veren, alın teri akıtan çalışanlarımız her zaman bunun karşılığını almıştır. Bu anlayışla bugüne kadar işçilerimizin haklarını alın terleri kurumadan verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz gerek Derince Belediyesi’ndeki çalışanlarımız gerek Çenesuyu’ndaki personellerimiz bir aile olarak yolumuza devam ediyoruz. Aldığımız kararın Çenesuyu çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Birinci yıl ortalama % 25 zam yapıldı

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da yaptığı açıklamada, “Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a sözleşmemizin anlaşma ile sonuçlanmasında gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Çenesuyu A.Ş. bünyesinde görev alan 60 işçiyi ilgilendiren sözleşme neticesinde burada çalışan personellere birinci yıl ortalama yüzde 25 oranında, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapıldı. Sözleşme kapsamında ayrıca çalışanlara her ay net 200 TL yemek yardımı yapılacak. Ramazan Bayramında net 300 TL, Kurban Bayramında ise net 400 TL bayram parası verilecek olan Çenesuyu’nda ayrıca haziran ve aralık aylarında net 400’er TL ikramiye yatırılacak. Sözleşme neticesinde ayrıca çalışanlara eğitim, evlenme, doğum ve sünnet yardımlarında bulunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.