Başkan Söğüt, “Bir Günümüzü Boş Geçirmedik”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, STK ziyaretleri kapsamında Körfez Vanlılar Derneği’ne konuk oldu. Dernek Başkanı Abdurrahman Kurulu ve üyelerle bir araya gelen Başkan Şener Söğüt’e Başkan Yardımcısı Osman Yurt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna da eşlik etti. Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Dernek Başkanı Kurulu, “Kocaeli bölgesinde 10 derneğiz ve bir de federasyonumuzu oluşturduk. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz” dedi.


MİLLETİN PARTİSİYİZ

Kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, AK Parti’nin milletin partisi olduğuna vurgu yaparak, “Liderimiz de milletin lideridir. Bunu da milletimiz kendisine verdi. Bugüne kadar bir çok kez AK Parti’yi zayıflatmak, ülkeyi ekonomi ile zora sokmak için adımlar attılar. Ama her seferinde milletimiz AK Parti’ye ve liderine sahip çıkarak buna fırsat vermedi” dedi.

PANDEMİYE RAĞMEN GERİ ADIM ATMADIK

Başkan Şener Söğüt de 20 yıl da AK Parti ile Türkiye’nin her alanda önemli bir yol kat ettiğini belirterek, “Bir 20 yıl öncesi ile bugünü kıyasladığımızda farkı herkes görebiliyor. Her alanda kat be kat ileriye gitmiş bir Türkiye var. Pandeminin de etkisiyle ekonomik anlamda bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama bu sadece Türkiye’de değil. Dünyada bir sıkıntı, ticarette bir daralma var” dedi.

İLÇE ÜZERİNDEKİ KAMBURU ATTIK

Körfez’in üzerindeki vergi ve SGK borçlarının bir kambur gibi olduğu dönemde 450 milyon TL’lik borcu takaslarla sıfırladıklarını belirten Başkan Söğüt, “Kentin geleceği için bu yükü atmamız gerekiyordu. Çok şükür önümüze bir fırsat çıktı ve değerlendirdik. Sonra altyapı çalışmalarına başladık. 400 milyon TL’lik bir yatırım. Kentin tüm altyapısı yenileniyor.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Altyapı zor ve zahmetli bir süreç Siyaseten de tehlikeli aslında. Ama ‘aman ben zarar görmeyeyim’ diyerek kent için önemli olan bu yatırımı ötelemek, doğru olmazdı. Biz elimizi taşın altına koyacağız dedik ve koyuyoruz. 2023 yılı itibariyle de kent genelinde tüm çalışma bitecek. Altyapısıyla üst yapısıyla yep yeni bir Körfez oluşacak.  Bu süreçte vatandaşımıza rahatsızlık veriyoruz ama biraz sabretmemiz gerekiyor” dedi.

YENİ PROJELERE BAŞLIYORUZ

Bir çok önemli projeyi tamamladıklarını ve yeni yılla birlikte bunlara yenilerini ekleyeceklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “Millet bahçesi, kapalı spor salonu, Yarımca Kent Meydanı, Çamlıtepe Spor Kompleksi, mahalli spor tesisleri, kent kütüphanesi gibi bir çok projeyi hayata geçireceğiz. İhalelerini tamamlayarak startı vereceğiz.

1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Kabakoz bölgemiz için başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmasında da 500 konut için ihale süreci başlıyor. O sorunu da bu dönem tamamlayacağız inşallah” dedi. Göreve geldikleri süre boyunca bir günü boş geçirmediklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “3 yılı neredeyse geride bırakacağız. Bugün tamamlanan, başlayan ve devam eden projelerin maliyeti 1 milyar TL. Bu gerçekten ciddi bir rakam” ifadelerini kullandı. Başkan Söğüt daha sonra gelen soruları cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.