BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERİ

Kocaeli Acıbadem Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen, soruları da yanıtladı

Körfez Belediyesi’nde hizmet içi eğitimler kapsamında personele sağlık eğitimi verildi. Eğitimin konuğu; Kocaeli Acıbadem Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen oldu. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için ipuçları veren Dileklen, “Öncelikle insan sağlık konusunda bilinçlenmeli ve kendisini izlemeli. Tabi bu yeter mi; Düzenli olarak da check-up yaptırarak değerlerine baktırmalı.

SAĞLIKLI BESLENME

Ama en temeli, doğal ve sağlıklı beslenme. Her şeyin başlangıcı bu. Sağlıklı ve doğal beslenmek kadar bir diğer önemli konu ise egzersiz. Bol bol yürüyüş yapmalıyız. Doktorunuzun önerileri ile ilaç tedavisine başladıysanız, ilaçların düzenli kullanılması da önemli. Alternatif tedaviler ile de süreci hızlandırabilirsiniz tabiî ki de” ifadelerini kullandı.

EN YAYGIN HASTALIK

Diyabet ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Dileken, diyabetin bir sağlık sorunu olduğunu, ancak düzenli ve kontrollü bir yaşam sürdürerek normal bir yaşam kalitesi yakalayabileceğini belirtti. Dr. Dileklen, “Diyabet günümüzün en yaygın hastalığıdır. Bu eğitimlerdeki amacımız bu hastalık konusunda bir farkındalığın oluşturulmasıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.