Bulut: Hizmetlerimizin esas noktası kadınlardır
 AK Parti Derince İlçe Başkanlığı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde organize ettiği programda konuşan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Belediye olarak hizmetlerimizin esas noktası kadınlardır” dedi

 

Programa ilgi büyüktü

AK Parti Derince İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde ‘Yeni Türkiye Yolunda Kadının Yeri ve Hakları’ temalı program düzenledi. Organizasyona AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Işık, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Sosyal İşler Başkanı Hatice Akkaş, “Her türlü istismarı reddeden, daima kadın-erkek eşitliğini gözeten bir düşünce yapısıyla hareket ettik. Toplumdaki ayrımcılığa karşı olduk. İcraatlarımızı cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yerine getirdik” dedi. Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesine vurgu yaparak emekçi kadınların bu anlamlı gününü kutladı.

 

“Kadınlar aktif rol oynamalı”

Kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için mücadele edeceklerini belirten Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, “Toplumda kadınların öncülüğü ve çalışkanlığı ile sorunların çözümü daha kolay olacaktır. Partimiz bu noktada kadınlarımızın haklarını korumaya yönelik yasal düzenlemeler yaptı. Kızlarımızın başörtü nedeniyle üniversite kapılarından çevrildiği günleri geride bıraktık” dedi. Kadınların toplumun her alanında görev almaları gerektiği üzerinde duran İlçe Başkanı İbrahim Şirin, “Kadınlarımızı toplumun her alanında aktif rol oynamalıdır. Ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda kadınların sayısının artması gerekiyor. Bu sayede ülkemizi hep birlikte daha da ileri taşıyabiliriz. Fakat bunun için toplum içerisinde herhangi bir ayrımcılığa, eşitsizliğe yer vermemeliyiz” diye belirtti.

 

“Adalet ve eşitlik için çalışmalıyız”

Belediye olarak hizmetlerin esas noktasının kadınlar olduğunu söyleyen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Belediye olarak yaptığımız hizmetlerimizin esas noktası kadınlarımızdır. Onların isteklerini yerine getirebilmek için canla başla çalışıyoruz. Ama bizlere en çok mutluluk veren çalışmamız ‘Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’ projemizdir. Bu çalışmayla engelli annelerimizin kendilerine vakit ayırmasını sağlayabiliyorsak bizlere ne mutlu” dedi. Başkan Bulut, “Kadınlarımızın haklarının korunması için daima gayret gösterdik ve göstereceğiz. ‘Cennet analarımızın ayakları altındadır’ hadisini kendisine rehber edinen bir toplum olarak adaleti ve eşitliği sağlamak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle sizlerin huzurunda çocuklarıma ve bana büyük emekleri geçen eşimin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım” şeklinde duygularını aktardı.

 

“İnsanı merkez almalıyız”

Dünyada akan kan ve gözyaşını AK Parti olarak her platformda dile getirdiklerini belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Bu coğrafyada adalet ve eşitlik dağıtan bir neslin torunları olarak bizler onu icra etmeye çalışıyoruz. Dünyada akan kan ve gözyaşını AK Parti olarak her platformda dile getirdik. Esas olan budur” dedi. Aygün, “Birbirimizi Allah için sevelim. Bunu sözle değil icraatlarımızla göstermeliyiz. Kadınlarımızın bu özel gününü doğumdan ölüme kadar kutlamalıyız. İnsanı merkez alarak hareket etmeliyiz. Parti olarak aileye önem veren bir düşünceyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu işin sözünde olanı değil özünde olanız; icraatçıyız. Cennet ayaklarının altında olan annelerimizin ve anne adaylarımızın bu güzel gününü gönülden kutluyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.