Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Körfez’de anıldı.
 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Körfez’de belediye tarafından organize edilen bir etkinlikle anıldı. Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, resim sergisi açıldı, hazırlanan oyun sergilendi.

Körfez Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe, ilçe protokolü katılırken, ilk olarak Çanakkale savaşını ve kazanılan zaferi belgeleyen resimlerden hazırlanan sergi açıldı. Açılan resim sergisi protokol ve konuklar tarafından izlendikten sonra, Mahmud Tahsin tarafından yazılıp, yönetilen Çanakkale Mahşeri kardeşlik Destanı adlı oyun sahnelendi. Oyunda, Türk Milletinin destan haline gelen Çanakkale zaferi ile ilgili bazı sahneler sergilendi ve çok beğenildi.

Etkinlik kapsamında Profesör Doktor Mehmet Çelik’te, Çanakkale zaferi hakkında bir konferans vererek, yaşanan tarih ile ilgili bilgiler aktardı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.