DOĞAN, VATANDAŞIN YANINDA
 Son yılların en etkili yağışının su baskınlarına sebep olduğu Sanayi, Körfez ve Yahya Kaptan Mahallerine giderek mağdur olan vatandaşları ev ve işyerlerinde ziyaret eden Başkan Doğan’a İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, Kocaeli AFAD Müdürü  Salim Tekeoğlu, ISU İzmit Şube Müdürü  Celal Civelek, belediye meclis üyesi Haluk Akgün, belediyenin ilgili başkan yardımcıları ve daire müdürleri eşlik etti.

 

AFET BOYUTUNDA YAĞDI

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Doğan “ tüm Türkiye’de olduğu gibi, şehrimizde 2 günden beri   çok yoğun bir yağış yaşanıyor.  Bu yağış ne yazık ki Türkiye’nin bazı yerlerinde afet boyutunda yaşanıyor. Yıllardır şehrimizde su baskınları olmamıştı. Ne yazık ki, bu son yağışlarda benim de mahallem olan Körfez, Sanayi  ve Yahya Kaptan mahallerinde böyle bir olumsuzlukla karşılattık. Yoğun yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı.

 

İLK ANDAN İTİBAREN GEREKENİ YAPIYORUZ

 

Bizim milletimiz komşuluk ilişkileri önem veren bir millettir. Bu  afette de komşular bir çok aileyi yanlarına aldılar. Kaymakamımız, emniyet müdürümüz,  başkan yardımcılarımız, sosyal yardım müdürümüz ve şehrimizin ilgili müdürleri hep birlikte geceden itibaren durumu yakından takip ediyoruz.   Ekiplerimiz ilk andan itibaren. ISU ile birlikte su baskınlarından olumsuz yönde etkilenen vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar.

 

YETER Kİ CANA ZARAR GELMESİN

 

Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. . Ev eşyalarıyla ilgili bazı kayıplar var.  Haklı olarak bu durum insanların moralini bozuyor. Belediye başkanı olarak ev ve işyerlerine giderek vatandaşlarımızla birlikte olduk.  Allah, büyük felaketlerden korusun. Devletimiz, hükümetimiz güçlüdür. Belediyemiz, valiliğimiz, sosyal yardım müdürlüğümüz, kaymakamlığımız elbirliğiyle yaşanan mağduriyeti gidermek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz, İzmit Belediyesi olarak bu akşam itibari ile  Sanayi mahallesindeki mahalle konağımızda üç öğün yemek ikramımızı başlatacağız.   Evlerin girişlerinde oluşan su birikintisi sebebiyle evlerine giremeyenlerinde mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. Şunda bir sorun yok, moralimizi de iyi tutacağız, Allah milletimizin devletimizin bekasını sağlasın. Bunların hepsinin üstesinden geliriz. Yeter ki cana zarar gelmesin” şeklinde konuştu. Bu arada bölgelerdeki zarar tespit çalışmasının yapıldığı bildirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.