banner3047

DOLAR YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI?
 HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Geçtiğimiz haftanın son günü, 2,87'nin üzerine kadar çıkan dolar/TL kuru Moody's'in Türkiye notunu değiştirmemesi ile tekrar 2,85'seviyelerinin altına gerilemişti.  

Serbest piyasada dolar, bu sabah ilk işlemlerde oluşan fiyatlara göre 2,8470 seviyelerinden alıcı buluyor. Euro ise 3,2515 liradan satılıyor. 

BORSA SAKİN BAŞLADI

BIST100 endeksi güne yüzde 0,16 yükselişle 82.630 puandan başladı BIST 100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününde üç günlük düşüşün ardından tepki alımları ve küresel piyasalardaki artışlarla beraber yüzde 1.65 yükselerek 82,502.11 puandan kapanmıştı.

PİYASALAR YELLEN İLE OBAMA GÖRÜŞMESİNE ODAKLANDI

ABD'de Fed'in bugün takvim dışında bir çalışma toplantısı gerçekleştirecek olması ve Başkan Barack Obama'nın Fed Başkanı Yellen ile bir araya gelecek olması piyasalarda gözlerin Fed'e çevrilmesine neden oldu.

ALTIN FİYATLARI 1250 DOLARI AŞTI

Altın fiyatları 1.252 dolar ile 2,5 haftanın zirvesini gördü. Altın fiyatları Asya borsalarında yaşanan düşüşler ve dolardaki değer kaybıyla beraber güvenli limanlara olan talebin artması üzerine neredeyse son üç haftanın zirvesine yükseldi.

Zayıf ekonomik veriler ve ABD'de faizlerin ne zaman artırılacağına dair belirsizlik de piyasalardaki risk iştahını azaltarak altın ve Japon yeni gibi güvenli limanlara talebi artırdı. 

kaynak: htekonomi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.