DÜNYADA BENZERİ YOK
 İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında startı verilen bedava bisiklet projesi kapsamında bu senede yaklaşık 5000 öğrenciye bisiklet dağıtılacak.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, hedeflerinin her eve bisikletin girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

 

ÖĞRENCİLER HEYECANLANDI

 

İnkılap Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencilerinden Yunus Emre Çitli ve 5/A sınıfı öğrencilerinden Zeynep Sude Günay’ı makamında misafir eden Başkan Doğan, önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacak olan bisikletleri tanıttı.   Bisikletlilerini karşılarında gören öğrencilerin heyecan ve sevinçleri görülmeye değerdi. 4 yıl önce başlatılan bisiklet dağıtımları ile İzmit Belediyesi’nin Türkiye’de ve Avrupa’da bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Başkan Doğan “şehrimizdeki ortaokul birinci sınıf öğrencilerine devlet okulu özel okulu ayrım yapmadan karne hediyesi olarak bisiklet hediye ediyoruz. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 15250 adet bisikletimizi öğrencilerimize vermiştik. Bu yılda yaklaşık 5000 bisikleti öğrencilere hediye edeceğiz. Dağıtım için son hazırlıklar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde belirli bir plan çerçevesinde bisikletleri öğrencilerimize teslim edeceğiz. Böyle bir uygulama dünyada yok. İzmit Belediyesi hep ilkleri yapan ve örnek alınan bir belediyedir. Hedefimiz şehrimizde her eve bisikletin girmesini sağlamaktır.

 

ANNE BABALAR DA KULLANSIN

 

Çocuklarımıza verdiğimiz bisikletleri anne babalarımız da kullanabilirler. Biz, onların da bisiklet kullanmalarını gönülden istiyoruz ve bunun için her türlü imkânı kendilerine sağlamaya çalışıyoruz. İzmit bisiklet şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bisiklet yollarımız, bisiklet parklarımız ve on binlerce çocuğumuza ile vatandaşımıza bisiklet eğitimi verdiğimiz bisiklet eğitim pistimiz ve akıllı bisiklet projemiz bu hedefe ulaşmak için hayata geçirdiğimiz projelerimizdendir ”dedi.

 

YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASINA DESTEK VERİYORUZ

 

Hükümetin de 2023 hedefleri içerisinde bisikletin Türkiye’de yaygınlaştırılması konusu üzerinde özellikle durduğunu belirten Başkan Doğan “Hükümetimizin bu çağrısı son derece sevindiricidir.  Yeni İzmit yolunda, bisiklet şehri İzmit olarak, buradan yeni Türkiye’nin inşasına destek veriyoruz  “şeklinde konuştu.

 

HERKES BİSİKLET KULLANMALI

 

Bisikletin milli bir olay olduğuna inanan, “ bisiklet sağlıktır, ekonomidir, çevredir, trafiktir ” diyen Başkan Doğan, herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.

Yeni bisikletleri çok beğenen İnkılap Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencilerinden Yunus Emre Çitli ile  5/A sınıfı öğrencilerinden Zeynep Sude Günay” Türkiye’nin en şanslı öğrencileri bizleriz. Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Derslerimize çok çalışarak bize olan güvenlerini boşa çıkartmayacağız” şeklinde duygularını dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.