banner2779
banner2752
banner2750

‘’ Dürüst Ve Samimi Olun, Size Enayi Diyenlere Aldırmayın’’

 

Mizah alanında yazdığı kitaplarla okurlardan büyük ilgi gören yazar Mine Sota, bu yıl 12. düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu.  Sevilen yazar, kitabı ile aynı taşıyan “Sen Gül Ben Onları Oyalarım” konulu söyleşisi ile genç okurlarına altın değerinde tavsiyelerde buldu. Sota, Her zaman dürüst ve samimi olun. Mutluluğa giden yolda bu son derece önemli bir etkendir. Size enayi derler ama aldırmayın. Doğru olanı yapın. Kötülüğün daniskasının karşısında hala mutlu olabiliyor musunuz, işte iyi insan sizsiniz” dedi.

 

HER KESİMDEN GENÇ OKURLARIYLA BULUŞTU

Kongre Merkezi Karamürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Mine Sota’yı yakından takip eden okurları ilgi gösterdi. Söyleşisinde gençlere mutlu olmanın sırlarını anlatan ve çeşitli nasihatler veren Sota, “Batman ve örümcek adam gibi, süper kahraman olmak için yarasanın, örümceği ısırması gerekmiyor. Mutlu olmak için aslında çok az şeye ihtiyaç var.  Küçük şeylerle mutlu olmayı başaran biriydim ama yazmaya başlayınca ‘neden rol model olmayayım’ dedim ve ‘Sen Gül Ben Onları Oyalarım’ kitabını kaleme aldım. Kitaptaki Ruhi Bunalım karakterini oluşturmak için Ruhi gibi yaşadım. Ruhumu akıttım bu kitabın içine. İleride bu kitap eczanelerde satılabilir” dedi.

 

ALDIRMAYIN DOĞRU OLANI YAPIN

Her zaman dürüst ve samimi olmanın, mutluluğa giden yolda önemli etken olduğuna işaret eden yazar Sota, “Size enayi derler ama aldırmayın. Doğru olanı yapın. Kötülüğün daniskasının karşısında hala mutlu olabiliyor musunuz, işte iyi insan sizsiniz” şeklinde konuştu. Renkli kişiliği, okumayı sevdiren üslubu ve mizah ağırlıklı kitaplarıyla tanınan yazar, söyleşinde ayrıca yazmaya nasıl başladığından bahsetti. Küçükken Kara Şimşek ve itfaiyeci olmak istediğini ancak mizah yazarı olacağını hiç tahmin etmediğini belirten Sota, hayatın gerçeklerini güldürerek anlatmayı sevdiğini ancak amacının hem kalpleri hem de yüzleri güldürmek olduğunu ifade etti.

 

“RUH AÇLIĞINI PARA İLE DOYURAMAZSINIZ”

Esprili üslubuyla söyleşini sürdüren Mine Sota, “Yürürken su birikintisi görsem üzerine hızlıca basan biriyim. Tımarhane gibi bir dünyada böyle biri olduğum için gülmeyi, güldürmeyi başarabiliyorum. Ruh açlığınızı hiçbir zaman parayla, zenginlikle doyuramazsınız. Başkasının açlığını doyurursanız, mutlu olursunuz” değerlendirmesinde bulundu. Annelerin kızlarından, babaların da oğullarından kendi yaşamadıklarını yaşamalarını istediğini ancak bunun çok yanlış bir yaklaşım olduğunu vurgulayan yazar Mine Sota, şunları kaydetti: “Çocuklarınıza mutlu olmayı öğretin. Her gün, ‘Allah’ım bugün başıma göktaşı düşmedi, araba çarpmadı, şükürler olsun’ diyen mutsuz olmaz. Ben böyle biriyim. Ama bunun aksine, acılarımız, üzüntülerimiz olduğunda ‘bu dert niye benim başıma geldi’ deniyor. Bu insanı mutsuzluğa iter. Biz gülü tarif etmekle uğraşmayalım, gülü koklatalım. Bizi kendimizi anlatmaya çalışmayalım, olduğumuz gibi doğru ve samimi olalım. Samimi ve düzgün insanları kendimize çekeriz böylece.” Sevilen yazara söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Ormanya ve Sekapark A.Ş tarafından üretilen tıbbi nane aromalı İzmit pişmaniyesi hediye edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751