Gözütok’a En Anlamlı Hediye

EDİRNE’Yİ 155 GÜN BOYUNCA SAVUNDU

Aynı zamanda Karslı kimliği ile bilinen sanatçı Savaş Çetin, Balkan Savaşları sırasında askerleri ile birlikte Edirne’nin savunmasını üstlenen ve zor şartlar altında tam 155 gün boyunca bu müdafaayı gerçekleştirerek büyük bir başarı elde eden Mehmed Şükrü Paşa’nın fotoğrafının yer aldığı bir tabloyu dernek başkanı Gözütok’a takdim etti.

GÖZÜTOK TEŞEKKÜR ETTİ

Hediye ile çok duygulandıklarını ve ülke tarihinin büyük mücadelelerle dolu olduğunu belirten Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, “Bu hediye benim ve derneğimiz için çok özel bir armağan oldu. Değerli sanatçı kardeşim Savaş Çetin’e hassasiyeti dolayısıyla teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

PAŞA’NIN O BÜYÜK SÖZÜ!

Bu arada hediye edilen tabloda Mehmet Şükrü Paşa’nın fotoğrafının yanı sıra aynı zamanda Paşa’nın bir sözü olan; “Düşman hatlarımızı geçtikten sonra ölürsem, kendimi şehit kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafaa hattımız bozulmadan şehit olursam, kefenim, lifim ve sabunum çantamdadır” ifadeleri de yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.