HOCALI ŞEHİTLER ANITI TAMAM
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucunda Ermenilerin Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleştirdikleri katliamın unutulmaması için yaptırılan Hocalı Şehitleri Anıtı projesinde sona gelindi.

 Yenişehir Mahallesi’ndeki meydanda yapımı tamamlanan, Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliğini temsil eden anıt için bölgeye giden Başkan Doğan yaptığı açıklamada, “ İzmit Belediyesi olarak şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz birçok projemizle Ata yadigârlarımıza vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bir vefa borcumuzu da Hocalı Köyünde katledilen 613 Azeri kardeşimiz için yapmış olduğumuz anıtımızla ödemek istedik. Onların acısını bizde burada onlarla birlikte yaşadık. Zannediyorum ki bu anıt Türkiye’de de bir ilk oluyor. Şehitlerimizin ruhları şad,  mekânları cennet olsun” dedi.

GÖREV KABUL EDİLİYOR

İzmit Belediyesi olarak şehit ve gazi ruhunu, anlayışını yaşatmak adına önemli eserler ortaya koyduklarını söyleyen Doğan “ Yahya Kaptan Anıtı, Çanakkale ruhunun yaşatıldığı Kınalı Asker Açık Hava Müzesi, Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı ve Anıtı, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı, Kore ve Kıbrıs şehitleri Anıtı, Servetiye de ki siperlerin gün yüzüne çıkarılması Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıtı gibi birçok örnek çalışmayı hayata geçirdik.  İzmit’te hiçbir dönemde tarihine sahip çıkılıp bunları eserlerle ortaya koyan bir yönetim daha gelmemiştir. Kendimizi, milli manevi değerlerimize sahip çıkmayı görev kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Projesi İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık 2,5 metre yüksekliğindeki anıtta Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliğini temsil eden bayrak simgeleri kullanılırken, gökyüzüne doğru yükselen sütunların da şehitliği temsil ettiği kaydedildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.