İTALYANLAR ÇORBAYA BAYILDI

  Grundtvig projesi kapsamında İzmit Belediyesi’nin konuğu olarak kentimize gelen grup içinde yer alan İtalyan Giulia Visconti, Concetta Bruno ve Anna Saveria Saccullı, haftada ortalama 60 bin kişinin yararlandığı çorba çeşmesinden çorba içtiler. İzmit’te bulundukları süre içinde çorba çeşmesinin  dikkatlerini çektiğini söyleyen İtalyanlar” Sabahlar insanların çeşme başına gidip bir şeyler içtiğini  görünce merak edip bizde  çeşmenin başına gidip  çorba içtik. Gerçekten çok  güzel bir tadı vardı. Bizi en çok proje etkiledi. Her sabah binlerce kişiye ücretsiz çorba dağıtılması çok ilginçti. İtalya’ya gidince bunu anlatacağız. Belki bizim idarecilerimiz de böyle bir projeyi uygularlar” şeklinde konuştular.

 

İZMİT’İ UNUTMAYACAKLAR

 

İtalya, Finlandiya, Slovakya, Almanya ve Romanya'dan toplam 13 kişiden oluşan Avrupalılar, bir hafta boyunca İzmit Belediyesince misafir edildi. Yabancılar,  kentte kaldıkları süre içinde İZMEK’teki Osmanlı yemekleri kursunu ziyaret etti. Kurs öğretmeni Nazife Kundakçı’dan yemeklerin yapılışını öğrenen Avrupalılar, daha sonra pişmaniye imalathanesinde pişmaniyenin yapımına da tanıklık ettiler. İzmit’in tarihi ve turistik yerlerini gezen grup, son olarak Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da yer aldığı Saatçi Ali Efendi Konağı’ndaki fasıl etkinliğine katıldılar. Avrupalılar, İzmit’ten unutamayacakları anılarla ülkelerine döndüklerini belirterek”  Türk misafirseverliliğini çok duyardık. Bunu yaşayarak daha iyi anladık. Ülkemizde , gördüğümüz ilgiyi anlatacağız” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.