İzmit’te Seyyar Satıcılarla İlgili Denetimler Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde mevzuata aykırı seyyar olarak şatış yapan şahıslarla ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri; kanunda belirtilen şartları yerine getirmeyip, sağlık koşullarını göz önünde bulundurmadan satış yapan seyyar satıcılarla ilgili gerekli yasal işlemleri hemen gerçekleştiriyor.

HAKSIZ KAZANÇ

Zabıta yetkilileri, seyyar satıcılar tarafından açıkta satılan ürünlerin halk sağlığı açısından tehlike oluşturduğuna değinerek, “ana caddelerde seyyar olarak, açıkta satışa sunulan yiyecekler; bölgedeki toz ve egzoz gazlarına maruz kalıyor, bu da halk sağlığını olumsuz etkiliyor. Ayrıca vergi vermeden, kayıtsız bir şekilde satış yapan bu şahıslar haksız kazanç sağlayıp, vergisini veren esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir” dedi. Seyyar satıcılarla ilgili denetimlerin titizlikle devam edeceğine de vurgu yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.