banner2752
banner2750
banner2776

Kartepe’de Afet Sonrası Korku Ve Travmayla Başa Çıkma Semineri

Asrın felaketinde Kahramanmaraş Merkezli 11 ilimizde etkili olan deprem sonrasında insanların yaşadıkları afet/deprem korkusuyla ilgili olarak Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye salonunda seminer verildi.

“YAŞANANLARIN AĞIRLIĞINI HİSSETMEK NORMAL”

Medar Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen seminerde Klinik Psikolog Nida Koyun, “Travmatik bir olaydan sonra, beynin bu durumla baş edebilme çabalarının bir sonucu olarak bazı psikolojik tepkiler yaşanmaktadır. Depremin ardından görülen psikolojik tepkiler, aşırı korku, çaresizlik, şok, duygularınızı hissedememe, tepkisizlik ve ağlayamama, üzüntü, isteksizlik, gerginlik, huzursuzluk, çabuk öfkelenme, konsantre olamama, deprem anını tekrar tekrar yaşıyor olma, geleceğe dönük olumsuz düşünceler, suçlu hissetme, uyku ve iştah sorunları, insanlarla konuşmaktan kaçınma, sürekli sosyal medyadan haberleri takip etme isteği ortaya çıkmaktadır” dedi.

ANLATMAKTAN KAÇINMAYIN

Koyun “Deprem sonrasında hızlı nefes almak, kalbin düzensiz çarpması, nefes alıp vermede güçlük, el-bacak titremesi, mide bulantısı, baş dönmesi gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlar normaldir. Durumu yatıştırmaya çalışmak için sakinleştirici nesnelere başvurmak doğru değildir. Böyle bir durumda sizi dinleyecek, anlayacak, destekleyecek yakınlarınıza anlatmaktan kaçmayın” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680