Kocaeli’deki Anadolu İlleri Artık Federasyonlaştı

Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği, Kocaeli Van Çaldıran Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Siirtliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOSİDER), Kocaeli Karslılar Derneği (KOCKAD), Kocaeli Anadolu İlleri Dernekleri Birliği (KAİD-BİR) ve Kocaeli Mardinliler Derneği’nin birleşmesi ile kurulan ve 20’ye yakın derneğin birleşmesi ile kurulan Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu’nun (KAİDEF) tanıtım toplantısı önceki akşam Antikkapı Restoran’da yapıldı.

KURUCU BAŞKAN ALİCAN KAZGAN

Kurucu başkanlığını KOCKAD Başkanı Alican Kazgan’ın üstlendiği federasyonun tanıtım toplantısında konuşan dernek başkanları verdikleri mesajda, federasyon çatısı altında toplamda 41 derneği bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu arada Antikkapı’da gerçekleşen tanıtım toplantısına kent genelinden çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ile protokol mensubu katıldı.

YOĞUN KATILIM VARDI

Federasyonu oluşturan derneklerin başkanları konukları kapıda karşıladı. Geniş katılımın olduğu etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AKP İl Başkanı Şahin Talus, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan Aydın, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, AKP İzmit İlçe Başkanı Halil İbrahim Dokuzlar, MHP Körfez İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, MHP Derince İlçe Başkanı Bülent Aykurt, BBP Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, DEVA Partisi Körfez İlçe Başkanı Hatip Torgay, önceki dönem DEVA Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, KTO Başkanı Recep Öztürk, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Körfez Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslı Kuş, MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu, AKP İzmit Belediye Başkan aday adayı Muharrem Tutuş, KASKF Başkanı Murat Aydın, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol katıldı.

KAZGAN TEŞEKKÜR ETTİ

Dernekler hakkında konuşan Federasyon Başkanı Alican Kazgan, “Kocaeli’deki Anadolu dernekleri olarak, yaklaşık 12 yıla dayanan bir geçmişin ardından yaptığımız faaliyetler ve istişareler sonucunda, bu yapıyı daha üst seviyelere taşımak adına, Kocaeli’ye aidiyet ile tüm hemşehri derneklerimizle ortak paydada buluşup, kültürlerimizi yaşamak ve yaşatmak adına bugün federasyonumuzu hayata geçirdik. Bu aşamada her türlü zorluğa göğüs geren, kurucu derneklerimize ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

“AYRIM GÖZETİLMEYECEK”

Hedefimiz; bu yapının içinde din, dil, ırk, mezhep ve siyaset ayrımı gözetmeksizin, herkesin doğmuş olduğu, doymuş olduğumuz Kocaeli’de yaşatmak olacaktır. Üstlenmiş olduğumuz misyon ve vizyon gereği, gençlerimizin enerjisi, büyüklerimizin tecrübesi ile muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, her daim halkımız ve kurumlarımız arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Anadolu Dernekler Federasyonumuz, bu topraklarda oluşan siyasi, sosyal, kültürel ve teşkilatlanmaya dair tecrübeyle birlikte hareketimiz özgün, kökü derinlerde olan dinamik bir yapılanmadır.

EHLİYET VE LİYAKAT VURGUSU

Edindiğimiz tecrübe birikimi her an yeni bir çalışmaya dönüştürerek yapısal kimliğini güçlendiren Anadolu Dernekler Federasyonumuz, çeşitli alanlarda hizmetlerde bulunmaktadır. Bunlardan bazıları gençlik, kadın, aile, eğitim, sosyal yardım, fikir, kültür ve sanat çalışma alanlarımız olacak. Federasyonumuz ehliyet ve liyakatin, katılımcı meşveretin ve kurumsal önderliğin esas alındığı, insan/aile merkezli ve medeniyet eksenli bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir.

“BİRİLİKTE HAREKET ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Anadolu Dernekler Federasyonumuz; ülkemizin doğusundan ve batısından, kuzeyinden ve güneyinden çeşitli il, ilçe ve beldelerde aynı idealler için çalışmalar yapmak ve kuruluşlarımızla birlikte hareket etmeyi hedeflemektedir” dedi. Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, STK’ların kent yönetimine katılmasının önemine vurgu yaptı. Soydaş şöyle konuştu:

“STK’LARI DESTEKLİYORUZ”

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir siyasi ayrım gözetmeden tüm vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Bu belediyelerin olmazla olmaz görevlerinden biri. Bizler tüm derneklerimizin toplantılarına katılmaya gayret ediyoruz. Bizim ortak akılla çalışmamız lazım. Kocaeli’ye değer katmak için ne lazımsa yapıyoruz”. Soydaş sözlerinin sonunda kuruluş çalışmasını sonuçlandıran Anadolu Dernekler Federasyonu yönetimine başarılar diledi.


 


 


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.