Körfez’de 7 Ayda 35 Ton Cam Geri Dönüştürüldü

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Sıfır Atık ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Proje kapsamında doğada asırlarca bozunmadan kalan ve ilçe genelindeki farklı noktalara yerleştirilen cam kumbaralarda toplanan cam-şişe atıkları özel vinçli araçla da ayrı toplanıyor ve ülke ekonomisine geri kazandırılıyor,

ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR

Bu kapsamda İlçemizin ana arterlerinde bulunan cam kumbaralardan 2023 yılı ilk 7 ayında yaklaşık 35 ton cam geri dönüştürüldü. Sıfır atık noktasında çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Söğüt, “Sıfır Atık Projesi’ne özel önem veriyoruz.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu projede daha kalıcı ve verimli atık yönetim sistemi oluşturmak için çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla; daha az atık üretmek, ürettiğimiz atıkların geri dönüşümünü sağlamak için vatandaşlarımız da bizlerin en büyük destekçisi oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda 0 262 500 00 50 nolu Çağrı Merkezi’nden belediyemize ulaşabilir ve geri dönüşüme, doğaya katkıda bulunabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.