banner3047

Köylerden günde 110 ton çöp toplanıyor

ÇÖPTEN ELEKTRİK DE ÜRETİLİYOR

Kandıra’da yüz ölçümü olarak geniş bir alana yayılan köylerde evsel atıkların toplanması planlı bir çalışmayı gerektiriyor. Bu kapsamda organize olan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Birimi, 11 Adet çöp toplama aracı ile çöp toplama hizmetini aralıksız sürdürüyor. Toplanan çöpler ise elektrik enerjisinde kullanılmak üzere İZAYDAŞ’a servis ediliyor.

 

GÜNDE 110 TON ÇÖP

Kocaeli ve Kandıra’da vahşi depolama olarak adlandırılan eski çöplüklerin rehabilite edilmesiyle Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına giren köylerde evsel atıkların toplanması ve depolama işini yapan Büyükşehir Park Bahçeler Birimi, günlük ortalama 75 ton çöp topluyor. Bu miktar yaz sezonunda köylerde iç göçün yaşanmasıyla 110 tona ulaşıyor. Tüm köylerde haftada 2 defa çöp toplama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda köylere 3 bin 237 adet çöp konteyneri dağıttı.

 

KÖYLERDEN İZAYDAŞ’A ÇÖP SERVİSİ

Kandıra ile İZAYDAŞ arasındaki mesafenin uzak olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ilçeye Katı Atık Transfer İstasyonu kurmuştu. Yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan istasyon, yaz aylarında günlük 110 tona çıkan ilçenin çöplerini konteynerlerda sıkıştırıyor. Bu çöpler ise daha sonra kamyonlarla İZAYDAŞ’ın Evsel Düzenli Depolama alanına taşınıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.