Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri Sağlık ve Şifa dağıtmaya devam ediyor
Gölcük Belediyesinin Yazlık Ilıca Termal tesisleri, gerek sağlık hizmetiyle ve gerekse gece ışıklandırması ile insanı büyülüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tesisler,Osmanlı mimari yapısıyla ve tarihi dokusuyla,gece ışıklandırması ile adeta büyülü bir mekan oluyor.

Kocaeli’ deki ilk ve  tek Termal kaynak olan Yazlık Ilıcası sağlık ve şifa kaynağı suyuyla,çamur banyosuyla,termal havuzları,sauna ve buhar odalarıyla,Doktor Balıklarıyla Restoran ve Kafesiyle Vatandaşların günlük yorgunluklarını atabilecekleri, sağlık ve şifa bulacakları bir mekan konumunda.

Uzmanlar, özellikle şehirlerde yaşayanların ciltlerinde toz ve toksinlerden arındırılma ihtiyacı ortaya çıktığını, termal suyun cildi yenilediğini, nemlendirdiğini ve serinlettiğini ifade ederek, termal suların içerisindeki mineral tuzlar ve elementlerin mineralli sulardakinden daha fazla olduğunu ve her birinin cildin doğal dengesine uygun miktarlarda olduğunu, termal suların hücre metabolizmasını hızlandırıp, çevreden gelen zararlı toksinlerden arındırıp nemlendirdiğini ifade ediyorlar.

Ayrıca Yazlık Ilıca Termal tesislerine kazandırılan, Sivas Kangal ilçesinde yerel halk tarafından yüzyıllar önce  keşfedilen ve doktor balık olarak tanıtılan Garra rufa, şimdi tüm dünya da sağlık ve estetik sektörlerine hizmet ediyorlar.

İnsanlarda herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanan cilt dokusundaki yaraları, egzama, irinli yara ve hatta tıpta tedavisinin imkansız olduğu bilinen "Sedef" hastalığı gibi cilt hastalıklarını ağızlarından salgıladıkları “Ditranol” adlı enzim ile tedavi etmekte ve izlerini de yok etmektedir.

Doktor Balıklar, El, ayak ve tüm vücudumuzdaki ölü derileri temizleyerek bakımını yaparken ve dudak hareketleriyle titreşim sağladıkları için mikro masaj etkisi yaparak vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ölü hücreleri de canlandırıyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817