Yukarı Hereke halkı rahatsız
 Körfez İlçesi’ne bağlı Yukarı Hereke Mahallesi’nde, çöp alanı hazırlığı iddiaları halkı rahatsız etmeye başladı. İddiaların artması üzerine toplantılar yapan vatandaşlar, ‘’Diren Herekem’’ adlı platformu kurmaya hazırlanıyorlar.

Alınan bilgilere göre, Yukarı Hereke’nin dağlık kesimlerinde kalan ve Dilovası’nı da etkileyen yaklaşık 150 dönümlük alana, Kocaeli’nin çöplerinin döküleceği duyuldu. Duyumun alınması üzerine ayaklanan mahalle halkı, toplantılar yaparak bu planın önünü kesmek için çalışmalara başladılar. Toplantılar, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklendi.

Yapılan en son toplantıda da, bir platform kurulması ve adına da ‘’Diren Herekem’’ adının verilmesi kararlaştırıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Burhan Nakaş adlı mahalle sakini, 13 ilçenin çöpünün buraya dökülmesinin planlandığını belirterek, ‘’Yukarı Hereke’yi zaten ocaklarına sanayi atıkları dökerek zehirlediler. Hereke’nin kaderi bu sanırım, bir tek temiz havamız var, onu da elimizden alacaklar. Yukarı Hereke’de ne hastane, ne eczane var. İnsanlar zor şartlar altında yaşıyor, bir de koca ilin çöpünü taşımaya mahkum edilecekler. Platformu kurduktan sonra ilgili mercilere gidecek, imzalar toplayarak bu plana engel olacağız’’ dedi.

Bir iddia da Ergin’den

HDP Kocaeli Milletvekili aday adayı İbrahim Ergin’de söylenenleri doğrulayarak,  ‘’Yalnızca bu değil, kapatılan ocaklara Çernobil’de binlerce ölüme ve zehirlenmeye neden olan curuf benzeri atıkları da dökmeye başladılar. Bu bölgeyi tamamen zehir alanı haline getirecekler’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.