2017'NİN 70'LİK ŞAMPİYONU JÜBİLESİNİ YAPTI

         2017 Yılının 70’ lik Şampiyon sporcusu, Taekwondo ve Kick Boks Teknik Direktörü, Uluslar arası hakem Aşkın KAHVECİ, bir açıklama yaparak sporculuk hayatımın müsabaka, bölümünün Jübilesini yaparak noktalamış oldum.

  2015 yılında Türkiye şampiyonu ve Sırbistan’ın Belgrad Şehrinde Avrupa Şampiyonu oldum. 2016 da Türkiye’de Türkiye 2.si oldum ve Peru’da yapılan Dünya şampiyonasına gidemedim, 1. Olan gitti. 2017 ‘de 4 aylık kendi kendime kamp planı uygulayarak, Haftada bir gün boş geçerek her sabah 7 km koştum ve günde çift antrenmanla yarışmalara hazırlandım.   2016 da yenildiğim rakibimi eleyerek Türkiye şampiyonu oldum. Bu rakibim daha önce Avrupa Şampiyonluğu olan Galip YALÇINKAYA beni 4 kez elemişti. Beni Türkiye’de en çok zorlayan rakiplerimden biriydi. Onu eleyerek büyük bir engeli geçmiş oldum ve bu azmin zaferidir dedim.  10 -14- Şubat- 2017 tarihleri arasında Antalya’da  yapılan Açık Uluslar arası  Taekwondo Poomse Şampiyonasında  Büyük erkeklerde şampiyon oldum. 6-10- Mart-2017 Alanya’da, yapılan Türkiye  Taekwondo poomse  Şampiyonasında Büyük erkeklerde ,  Türkiye  şampiyonu oldum. 13. Avrupa Taekwondo Poomse şampiyonası Yunanistan’ın Rodos Adasında 07-08 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapıldı ,28 ülkeden 755 sporcu katıldı .Aşkın KAHVECİ, 65 yaş üstü Büyük erkeklerde  7 rakibi arasından ,Hollanda'lı İngiliz, Avusturya,ve  İspanya'lı  rakiplerini eleyerek,  Alman rakibine Avrupa şampiyonluğunu hakemler hediye ettiler ve  Aşkın KAHVECİ Avrupa ikincisi oldu .

"Hakem hatası sonucu Avrupa  2.si olarak bayrağımızı göndere çektirerek yarışma hayatımı, Bu şampiyona sonunda,  70 yaşında  noktaladım, jübilemi yaptım dedi. 49 Yıllık spor hayatımda JUDO, TAEKWOND, KİCK BOKS VE MUAY THAİ Dallarında 52  Milli sporcu yetiştiren Avrupa, Dünya, Balkan ve Uluslar arası sporcuları Milli takıma kazandıran Taekwondo ve Kick Boks Teknik direktörü Uluslararası Hakem Siyah Kuşak 7. Dan Aşkın Kahveci, Körfez İlçeme Hizmet etmeye sporcu yetiştirmeye sağlığım elverdikçe devam edeceğim dedi. Yalnız Mülki amirlerden, Belediye Başkanından, İlçe Siyasi Parti Başkanlarından, Kaymakam bey ve İlçe protokolünden,  bu duayen hocanın bir isteği var. Bu ilçeye yapılacak spor salonlarına Avrupa ve Dünya şampiyonların isimlerinin verilmesi. En büyük isteğimdir" dedi.

Taekwondo Tarihinde 70 yaşında hiç kimse yarışıp Türkiye ve Avrupa şampiyonu olan hiç bir sporcu yok. Taekwondo Tarihinde Rekor  70 LİK ŞAMPİYON SPORCU   AŞKIN KAHVECİ’DE


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817