Büyükşehir’den İcat Çıkar-ma yarışması

HER OKUL BİR GÖSTERİ İLE KATILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali’nde yer alacak olan drama yarışmasına Kocaeli’deki ortaokul öğrencileri katılacak. Öğrenciler yarışmaya okul adına katılacak ve her okul sadece bir gösteri ile yarışmada yer alabilecek.

 

SAHNE PERFORMANSI 10 DAKİKAYI GEÇMEYECEK

Yarışma iki etap halinde gerçekleştirilecek. İlk etapta drama metinleri seçici kurul tarafından değerlendirilerek ön elemeye tabi tutulacak. Tiyatro teksti kurgusuyla yazılacak metinler özgün olacak. Metin kurgusu yapılırken de sahne performansının 10 dakikayı geçmeyeceği göz önünde bulundurulacak. Yarışmanın ikinci etabında ise elemeyi geçerek sahnelemeye değer bulunan metinler sahne performansları ile yarışacaklar. Metnin özü değiştirilmeden ufak değişiklikler yapılabilecek. Oyuncu sayısının sınırsız olduğu gösteride yer alacak malzemelerin tamamı okullar tarafından karşılanacak.

 

SON KATILIM TARİHİ 25 OCAK 2013

Yarışmaya katılmak isteyen okullar, müdürlükçe onaylı başvuru formlarını en geç 25 Ocak 2013 Cuma günü saat 17.00’da kadar elden ya da posta yoluyla Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştıracak. Yarışma sırası ilk etap elemelerinden sonra belirlenerek www.kocaeli.bel.tr adresinden ilan edilecek. Yarışmanın sonuç bildirimi ise 25 Mart 2013 Pazartesi günü açıklanacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi (0262) 318 16 75 – 79 numaralı telefondan alınabilir.

 

YARIŞMADA VERİLECEK ÖDÜLLER

 

Birincilik Ödülü:                           Projeksiyon ve Perde

İkincilik Ödülü:                             Akıllı Tahta

Üçüncülük Ödülü:                       Fotokopi Makinesi

En İyi Metin Ödülü:                      Yazıcı

En İyi Sahne Tasarımı Ödülü:   Yazıcı

Dereceye giren okulun öğrencilerine de sürpriz hediyeler verilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817