KÖRFEZ'DE ENGELLER TEK TEK KALDIRILIYOR

Körfez Belediyesi, ilçede engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran çalışmaları sürdürüyor. Görme engelli vatandaşların ilçe genelinde rahat dolaşımını sağlamak amacıyla kaldırımlar yeniden düzenlenerek görme engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilirken, bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı akülü araçlar için şarj istasyonu kurulmaya başlandı. Şarj istasyonlarından ilki Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Engelli Yaşam Merkezi’nin hemen ön kısmına kuruluyor.

ŞARJ İSTASYONU KURULUYOR

Aracını şarj etmek için istasyona gelecek olan engelliler aynı zamanda istenilen herhangi bir tanıtım videosunu ya da hizmeti veren kurumun tanıtım videosunu ve şarj miktarı durum göstergesini de ekranda izleyebilecek. 24 saat hizmet verebilecek bir şekilde tasarlanan istasyonlarda -10 ve +55 dereceye kadar hava koşullarında çalışacak olan makinenin, akü dolduğunda otomatik olarak şarjı da kesebilme özelliği bulunuyor.

OKUL GİRİŞİNE RAMPA

Şarj istasyonları ve kaldırım düzenlemeleri dışında engelli vatandaşların kamu ve eğitim kurumlarına rahat giriş-çıkışlarının sağlanması adına da Körfez Belediyesi tarafından kurumlarda düzenleme yapılıyor. Son olarak ekipler Kirazlıyalı Tevfik Fikret İlkokulu’nda çalışma yürüttü. Mevcut merdivenlerin yanına bir de engelli vatandaşlarımız için rampa yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817