KÖRFEZ'E 4 KATLI EK HASTANE HAZİRAN'DA

Konuyla ilgili olarak kahvaltılı açıklama toplantısı yapan Körfez devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ahmet Sarıışık, projenin onay beklediğini ve Haziran 2018’de temelin atılarak, 1 yıl içinde de ek binanın tamamlanacağını söyledi.

Doktor Ahmet Sarıışık açıklamasında, “Hastanemizin artan nüfus karşısında yeterli olmaması üzerine sağlık Bakanlığı’na yer ihtiyacı duyduğumuzu bildirmiştik. Körfez Belediye başkanı İsmail Baran’ın da desteği ve çabası sonucunda proje hazırlandı ve onayı bekliyor. Projenin onaydan çıkmasıyla Haziran 2018’de hastane ek binasının temeli atılacak ve masrafların tamamı Körfez Belediyesi tarafından karşılanacak.  Şu anda hizmet verdiğimiz mevcut binamız 3 bin 500 metrekare alan üzerinde 52 yataklı. Ek binamız 10 bin 500 metrekare üzerinde 4 katlı ve 75 yataklı olacak. Eski binaya entegre edilerek yapılacak olan binada 12 yataklı yoğun bakım ünitesi olacak ve 1 yıl içinde teslim edilecek. Hastanemizde A-B ve C gurup ameliyatları yapabileceğiz” dedi.

Sürekli yenileniyoruz

Doktor Ahmet Sarıışık yaptığı diğer açıklamalarda da, “HIMSS STAGE 6 uygulamasına geçtik. Hastaları dijital ortamda kontrol ederek, yapılacak olan tahlilleri, ilaç kullanım zamanlarını, tansiyon durumlarını, yapılacak tahlilleri belirleyip, takip edilmesini sağlıyor ve hata payını azaltıyoruz. Acil servis doktorlarını 2’ye çıkarttık. Acil serviste  2016 yılında 162 bin hasta  muayene edildi. Bu rakam 2017 yılında 187 bin olarak gerçekleşti. Yine 2017 yılında 4 bin 262 hasta ameliyat edildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817