banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

MKE’NİN ROKET VE PATLAYICI MADDE FABRİKASINDA PATLAMA! MSB: 5 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLDU

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda patlama sonrası yangın çıktı. MSB'den yapılan açıklamada, "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" denildi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "İlk incelemelere göre patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor" dedi.

MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'ndaki dinamit mikser atölyesinde bugün saat 08.40 sıralarında, işçiler üretime hazırlık yaparken henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamayla birlikte fabrikadan dumanlar yükseldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale edip söndürdü.

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 5 İŞÇİMİZ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saat 08.45 sıralarında Elmadağ fabrikamızda dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı, ilk izlenimde değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve orada çalışan 5 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet savcılarımızın koordinesinde teknik çalışmalar yürütülüyor.

Çalışanların tamamına ulaşıldı, göçük altında hepsine ulaşıldı. İlk incelemelere göre patlamanın kimyasal tepkime kaynaklı olduğu düşünülüyor."

Son dakika... MKE’nin roket ve patlayıcı madde fabrikasında patlama MSB: 5 işçimiz şehit oldu

BAKAN GÜLER OLAY YERİNE GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki programını yarıda kesip olay yerine gidiyor.

CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş, canlı yayında "Burası oldukça büyük bir alan. Fabrika hem MSB hem de İçişleri Bakanlığı'nın mühimmat ihtiyacını üretiyor. Hem de ürünlerin testleri burada yapılıyor.Yaşanan patlama tüm yakın çevreden duyuldu. Alevler de oldukça uzaklardan görüldü. Şu anda alevlerin kontrol altına alındığı yangının söndürüldüğü belirtiliyor" bilgisini paylaştı.

Kaynak:Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826