25. KÖK HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ KURSU YAPILDI

Kursun açılışında konuşan KÖGEM Müdürü Doç. Dr. Yusufhan Yazır, "Yaklaşık 10 yıldır bilgi birikimimizi paylaştığımız ve bu alanda Türkiye'ye öğretim üyesi ve araştırma görevlisi bazında üst düzey teknik personel yetiştirmeyi hedeflediğimiz kurs, sabahtan öğlene kadar teorik ders anlatımı, öğlenden akşama kadar da pratik uygulama ile gerçekleşecek. Kurs sonrası birçok teoriği uygulayabilecek donanıma sahip olacaksınız. Ülkemizde kök hücre konusunda çalışan kişilerin eğitimine katkı sağlamak adına önemli bir kurs." diyerek kursiyerlere başarılar diledi.

İnsan ve sıçan kaynaklı iki farklı dokudan (adipoz doku, Wharton jeli ve/veya kemik iliği), farklı yöntemlerle mezenkimal kök hücre izolasyonu, kök hücre kültür yöntemleri, dondurma-çözme (vitrifikasyon), in-vitro farklılaştırma, kök hücre çoğalma indeksi ve yaşlanma, flow sitometri ilkeleri ve kök hücre karakterizasyonunda flow sitometri uygulamaları, temel moleküler biyoloji teknikleri (RNA/protein izolasyonu, cDNA sentezi, PCR, Western Blotlama tekniği, kök hücreye gen aktarımı) ve üç boyutlu yapı iskelesine hücre ekimi gibi doku mühendisliği tekniklerinin işlendiği kurs 2-6 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Kurs sonunda ise kurs değerlendirilmesi yapılarak katılımcılara Flow Sitometri eğitim sertifikası verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.