750 KİŞİYE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Çevre temizliği ve çevreyi kirletmeme bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen çalışmayı, Eczacı Caner Göçmez ve Körfez Belediyesi atık Toplama Merkezi Amiri Ufuk Salih Kaya düzenledi. Körfez ilçesi yukarı Hereke Mahallesi’nde yer alan Nuh çimento Vatan İlköğretim Okulu Müdürü Serap Baykurt ve okul idaresi de bu anlamlı etkinliğe destek oldular.

Çevre temizliği için Körfez Belediyesi ekipleri eldiven, çöp poşeti, yelek gibi malzemeleri alarak okula getirdiler. Burada, ilk olarak Ufuk Salih Kaya bir konuşma yaptı ve yapılacak etkinliğin amacını anlattı. Daha sonra Okul Müdürü Serap Baykurt çocuklara temizliğin önemini ve çevrelerini temiz tutmanın anlamını anlattı.

Konuşmaların ardından okul idarecileri ve çocuklara malzemeler dağıtıldıktan sonra temizlik startı verildi. Bir anda 750 kişi önce okul bahçesi ve çevresini, ardından da okul yakınında yer alan yeşil alan temizlediler. Toplanan çöpler konteynırlara atılırken, yaklaşık bir saatlik çevre temizliğini çocuklar eğlence haline getirip, güle oynaya çöpleri topladılar.

Etkinlik sonrasında çevreyi kirletmemenin önemini anladıkların söyleyen öğrenciler, ailelerini ve arkadaşlarını da bu konuda uyaracaklarını ve en iyi temizliğin kirletmemek olduğunu söylediler. Gerçekleşen çevre temizliği bu güne kadar gerçekleştirilen en kalabalık mıntıka temizliği oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.