AKÇAKOCA TABLO GİBİ OLUYOR
 

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği Akçakoca Meydan Düzenleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 2 milyon Liraya mal olacak çalışmalarla Akçakoca çok farklı bir görüntüye kavuşacak. Bölgedeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenleme çalışmalarının hız kazandığını söyleyen yetkililer” 4500 metrekarelik alandaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Eski muhtarlık binasının olduğu ada, su deposunun Kuzey bölümünde bulunan trafo kaldırılarak bu alanlar yeşil alan olarak düzenlendi. Kot düzenlemeleriyle meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak seyir terasları oluşturuldu” dediler.


 

OSMANLI DAMGASI VURULUYOR

 

Belediye yetkilileri, Akçakoca mahallesi kuruluş yolculuğu sanat çalışmalarının da devam etiğini belirterek “ünlü sanatçı Cahide Erel’in tasarladığı çalışmalarla meydanda bulunan beton duvarlar, İzmit’in tarihinden gelen kültürel yapısına uygun sanat panoları ile bezeniyor. Meydana, mahalleye de adını veren Akçakoca Bey’in heykeli yerleştirildi. Ayrıca duvarlara Osmanlı Devletinin kuruluş döneminin önemli isimleri olan Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Haymana Hatun gibi devlete, topluma ve dine önderlik yapmış, beyliği devlet teşkilatına oradan da imparatorluk düzeyine taşımış önemli şahsiyetlerin rölyef, baskı ve öğütlerine yer verilerek toplumsal bilinçlenmeyi, geçmişi bir görsel tarih olarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla da çalışma yapılıyor” şeklinde konuştular.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da çalışmalarla ilgili olarak “ Akçakoca Mahallesi bizim için tarihi değeri çok yüksek bir mahallemiz. Şehrimizin fatihlerinden Akçakoca’nın adını taşıyan mahallemizdeki çalışmalarımız neredeyse tamamlandı. Burada yaptığımız çalışmalarda bir bakıma Osmanlı’nın ilk kuruluş yıllarının izlerini ortaya çıkarıyoruz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.