Araç kredisine değil,  Borçlarına kefil olmuş

İbret olacak olay, Katip Düzgün’ün bir arkadaşının kefil olmasını istemesiyle başladı.  Arkadaşını kıramayan Katip Düzgün, Körfez’de ki bir banka şubesine giderek belgeleri imzaladı. 2012 yılında başlayan borç 2015 yılında bitti. Bu tarihe kadar sorun yaşamayan Katip Düzgün,  kendisine gelen bir başka borçtan dolayı ödeme talebiyle şok oldu.

Katip Düzgün yaptığı araştırmada, kefil olduğu arkadaşının 2007 yılında bir bankaya olan borcunun kendisinden talep edildiğini öğrenince iyice şaşırdı. Araştırmasına devam eden Düzgün, taşıt kredisi için imzaladığı belgeyle, arkadaşının diğer borçlarına da kefil yapıldığını öğrendi. Bu durumun kendisine söylenmediğini ve yalnızca taşıt kredisi için kefil oluğunu söyleyen Katip Düzgün, bankaya giderek itiraz etti ve gerekirse davacı olacağını söyledi.

Tütünçiftlik’de gayri menkul hizmetleri yapan Katip Düzgün, yazılı ve sözlü olarak itirazını yaparken, kefil olacaklara da sözleşmeleri iyice okumalarını önerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.