Aşıklar, Körfez'de hemşehrileri İçin söyledi

Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde, bir vakıf ve 3 derneğin yer aldığı salonda bir araya gelen konuklar, Kars yöresine ait olan genç aşıkları zevkle dinlediler. Gecede, aşıkların zevkle izlenen sanatı yanı sıra, fırında patates, çivil peynir ve lavaş da ikram edildi. Açılış konuşmasını yapan Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak, genç aşıkların üniversitedeki performanslarını överek, ‘’Adeta bir öğretim üyesi gibi konularında bilgiler aktarıp, sanatlarından örnekler vererek bizi gururlandıran aşıklarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki aşamalarda daha çok etkinlikler yapacağız ve sesimizi duyuracağız. İlçede kalabalık bir aile gurubuna sahibiz ve bir sonraki aşamalarda da yerel yönetim başta olmak üzere bizim de varlığımızın olması için çalışacağız’’ dedi.

Gecede, Vakfın yanı sıra, Azerbaycan Spor Kulübü Derneği Başkanı Turgut Caferoğlu ve Başkan Yardımcısı Ali Can Kazgan, Vakıf Başkan Yardımcısı Eren Kazgan, Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kocaeli Başkanı Tazebey Yaşin, Birlik Teşkilatlanma Başkanı ve Ardahan Akçakale Köyü Dernek Başkanı Taner Sarıçayır, Birlik Genel Sekreteri Mesut Şimşek’de gelen konuklarla yakından ilgilendiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da davete katıldı ve aşıkları dinledi.


Gecenin onur konuğu olarak Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran katıldı.

Aşıklar Ercan Şimşekoğlu ve Gökmen Dursunoğlu, aşıklık sanatı hakkında bilgiler verip, yörelere ve ait olduğu edebiyat ölçülerine göre örnekler verip, saz ve sözleriyle güzel anlar yaşattılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.