Aygün: 40 Yıllık Altyapı Sorunu Çözülecek

Sarıkamışlılar Derneği’ne Ziyaret

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, gönül belediyeciliği anlayışı doğrultusunda dernekler ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Aygün, son olarak merkezi Yenikent Mahallesi’nde yer alan Kocaeli Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Burhanettin Özçelik ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Aygün ile birlikte Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Belediye Meclis Üyesi Ayşe Şiranün, Mustafa Morgül ve İsmail Küçük, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ertekin Akbulak, Yenikent Mahalle Muhtarı Erol Küçük ve AK Partili ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Her Mahalleye Bir Gençlik Merkezi

Derincelilere söz verdikleri 41 projeyi de hayata geçireceklerini belirten Başkan Aygün, Gençlik Merkezleri projesine vurgu yaptı. İlçedeki tüm mahallelere Gençlik Merkezleri inşa edeceklerini belirten Başkan Aygün, “İlk olarak Dumlupınar ve Fatih mahallelerinde Gençlik Merkezlerimizle ilgili projelerimizi hizmete sunacağız. 7 Ekim tarihinde Dumlupınar için ihalemiz olacak. 30 bin m2 alan üzerine yapacağımız bu proje alanımızda kütüphane, derslikler, özel ders çalışma odaları, bilgisayar odasının bulunduğu 2 katlı gençlik merkezi, açık futbol, basketbol ve tenis sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, fitness grubu, çocuklarımız için yaş gruplarına göre oyun alanları ve kaykay pisti yer alacak. Uygun yerler buldukça diğer mahallelerimizde de Gençlik Merkezi çalışmalarımıza hemen başlayacağız” dedi.

Önce Altyapı, Sonra Üstyapı Düzenlemesi

Derince genelinde başlayacak altyapı çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Aygün, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU ile birlikte yapacağımız çalışmalarla ilçemizdeki 40 yıllık altyapı sorununu tamamen çözmüş olacağız. İçme suyunun geldiği asbestli borular değişecek. Kanalizasyon hatları o günkü nüfusa göre yapılmıştı bunlar değişecek ve yine yağmur suyu hattı sistemi oluşturulacak. Altyapısı yapılan yerleri daha sonra asfaltlayıp, kaldırımlarını engelli bireylerimizin de rahatça kullanabileceği şekilde dizayn edeceğiz” dedi.  Gönül belediyeciliği doğrultusunda faaliyete geçen DERKİM, Çözüm Masası, Alo Vefa Hattı, Millet Kıraathanesi ve Sevgi Mağazası projelerini de vurgu yapan Başkan Aygün, Derince’yi istişare kültürü ile birlikte yönettiklerini söyledi. Dernek Başkanı Burhanettin Özçelik de ziyaretleri ve ilçeye olan hizmetleri dolayısıyla Başkan Aygün’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.