AZERBAYCAN’DA İZMİT PARK

zmit Belediyesi’nin kardeş şehri de olan Nesime’deki parka İzmit Parkı adı verildi. 

Yaklaşık 3250 metrekarelik bir alan üzerine yapılan İzmit Park’ta 2 adet kamelya, kondisyon aletleri, çocuk oyun gurubu, yürüyüş yolu, çeşme, piknik masaları ve banklar bulunuyor. Otomatik sulama sistemiyle aydınlatma sisteminin de yer aldığı park düzenlenen muhteşem bir törenle açıldı.

TEK MİLLET İKİ DEVLET

Azerbaycanlıların büyük ilgi gösterdiği açılışa İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Nesime Valisi  Asif Askerov, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Qarahanov, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar ile İzmit Belediyesi’nden bir heyet katıldı. Türk ve Azarbeycan bayraklarıyla süslenen parkın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Oruç “ hepinize İzmitlilerin ve belediye başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın selamını getirdim. İki devlet, tek millet olarak Türkiye ile Azarbeycan arasında çok sıkı kardeşlik bağları vardır. Bu park bu bağları daha da güçlendirecektir” dedi. Nesime Belediye Başkanı Nazım Qarahanov da “ İzmit Belediye Başkanımıza, Türkiye’deki kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu güzel hizmetle bizleri çok mutlu ettiniz. Her zaman kalbimizin yarısı Türkiye için atmaktadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından  İzmit Park’ın açılışı gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.