Bahadıroğlu:
 Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında şubat ayının son konuğu "Asırlardır Sönmeyen Kandiller" programı ile Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ve Moderatör/Yazar Cansu Canan Özgen oldu. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Başkan Yardımcısı İsa Taş, Başkan Danışmanı Yılmaz Pekmezcan, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

O GAZETEYE TEPKİ VAR

Yavuz Bahadıroğlu, bugünden-geçmişe doğru yaptığı yolculukta, önceki gün bir gazetede yer alan ‘Karargah rahatsız’ başlığına tepki gösterdi. Gazetede yer alan manşeti; “28 Şubat için alışa geldiğimiz bir şey” diyen Bahadıroğlu, “Bir gurubun amiral gemisi gazetede bir manşet çıktı. Manşet şu; ‘Karargâh Rahatsız’. Yani asker rahatsız, yeni bir hareket olabilir anlamına gelen bir ifadedir. Eskiden genç subaylar rahatsız, asker rahatsız diye manşet atan gazete, dün karargah dedi. Rahatsızlığı da 7 maddede sıralamış.

BU FİLMİ ÇOK GÖRDÜK

Biz bu filmi çok gördük. Bu filmi ortadan kaldırmak için de 15 Temmuz’da ölmüştük. Canımızı verdiğimiz bir konuda aynı noktaya geleceksek, neden şehit olduk, gazi olduk. Ama bu alışkanlık bizim medyada maalesef öteden beri var. Bugün bu manşetler arka arkaya geldiği için toplumda tedirginlik oluşuyor. İşte bu anayasa değişikliği de vesayetten çıkmak için yapılıyor. Arkamda millet var, başka hiç kimsenin olması gerekmez, herkes milletin emrindedir demek için. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Böyle olması gerekiyor. Ama bunlar için öyle değil” ifadelerini kullandı.

GÜVENECEK İNSAN KALMADI

Tarihçi-Yazar Prof.Dr. Yavuz Bahadıroğlu; Şeyh Edebalı, Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri, Molla Gürani, Mola Fenari, Zembilli Ali Efendi, Ebussuud Efendi, Akşemsettin, Mimar Sinan ve Hacı Bayram Veli gibi “Tarihe Yön Veren Padişahların Akıl Hocaları” hakkında da kısa anekdotlar anlattı. Tekkesiz kalındığında, dergahsız kalındığında insanların derdini kimseyle paylaşamadığını anlatan Bahadıroğlu, "Çünkü çevremizde güveneceğimiz insan kalmadı. Bu işten avukatlar ve psikiyatristler karlı çıktı. Çünkü depresyona giriyoruz. Öfkesi bile zikir kokan bir yapının torunlarıyız.

İNSAN YETİŞTİRMELİYİZ

Fikir, zikir, şükür üçlüsü dergahlarda öğretilirdi. Şimdi onları öğretmiyoruz. Öğretmediği zaman devlet sahtekar hocalar cirit atmaya başlıyor. Çocuklarımızı kandırıyorlar, uçak kaçırtıyorlar TBMM’ye bomba yağdırıyorlar. Bunu engellemenin tek yolu var. İnsan yetiştirmek. Teknolojiden önce gelmez insan. Teknolojiyi üreten insan değil mi? Teknoloji insanı üretebilir mi? Eski medeni birikimlerimizi yeniden formatlayıp yeniden inşaa edecek bir yapı oluşturmamız lazım" dedi. Konferans sonrasında Başkan İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Bahadıroğlu ile Özgen’e plaket takdim etti. Yazarlar daha sonra vatandaşlar için kitap imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.