‘’Başka Mustafalar ölmesin’’
 Körfez İlimtepe Yolu üzerinde, yol yapımı ve hafriyat alım çalışması yapılan alana otomobiliyle uçarak hayatını kaybeden Mustafa Özçelik ile ilgili yasal mücadele başlatan mali Müşavir Mazlum Göçer ve babasını kaybeden oğlu Mahmut Özçelik, ‘’Başka Mustafalar bu şekilde ölmesin diye  mücadeleyi yapıyoruz’’ dediler.

Olaydan sonra sürekli olarak kaza bölgesinde inceleme yapan ve resimler çekerek, belge toplayan Mali Müşavir mazlum Göçer, ‘’Kazada benim canım gitti, arabam gitmiş hiç önemli değil. Benim arabamın yedek anahtarı kardeşim gibi sevdiğim Mustafa’daydı. Bu hukuk mücadelesini sonucu ve aşamaları ne olursa olsun vereceğiz’’ dedi.

Belediye yol açtırıyor

Mazlum Göçer, yaptığı araştırmalar sırasında kazanın olduğu alanın daha önce ormaniyeye ait olduğunu ve yol yapımı nedeniyle belediyeye verildiğini öğrendiğini belirterek, ‘’Burada zincirleme ihmal var. Yol yapımı nedeniyle yapılan kazılarda çıkan malzeme liman dolgusu için kullanılıyor. Bu çalışmayı yapan firma kazı alanının ham üst yolunda, hem de alt yolunda önlem almalıydı. Alt yol kullanılamayacak halde olduğu için İlimtepe’ye çıkan tepenin bitiminde yer alan ve bir anda virajın döndüğü noktada hiçbir uyarı önlemi, bariyer kullanılmamış. Bir şerit bile çekilse sürücüler için uyarı olurdu. Kaza akşamı da aydınlatmanın olmadığı noktada, Mustafa Özçelik yolun farkına bile varamadan aşağıya uçmuş. Olayın nedeni ne olursa olsun burada hem firma, hem de belediye gereken önlemleri almalı, denetimini yapmalıydı. Her gün yüzlerce aracın kullandığı yolda hiçbir önlem yok. Köylerle birlikte bu yolu özellikle yaz aylarında yaklaşık 20 bin nüfus kullanıyor’’ dedi.

Evraklar hazırlanıyor

Mazlum Göçer, rahmetli olan Mustafa Özçelik’in oğlu Mahmut Özçelik’le hukuk mücadelesini başlatacaklarını belirterek, ‘’Tüm evrak ve belgeleri hazırlıyoruz. Bu yolda aydınlatma olmadığı için muhtarlık defalarca Büyükşehir Belediyesi’ne  yazı yazmış ve tehlike belirtilmiş. Yine yolun kontrolsüz ve güvenlik önlemi alınmadığı için tehlikeli olduğu defalarca bildirilmiş. Bizim amacımız burada başka Mustafalar ölmeden gereken önlemler alınsın. Şu anda bile kazadan sonra aldıkları önlem, çekilen bant şerit  gece gözükmeyecek şekilde, yani aynı olay yine yaşanabilir. Ciddi olarak önlemler alınmalı ve hesap vermesi gerekenler de kaybolan canın hesabını vermeliler. Sonuna kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.