BAŞKAN BULUT, TÜRKİYE'NİN İLK SONDAJ GEMİSİNİ İNCELEDİ

Bilgin ve Yaşar Eşlik Etti

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Akdeniz'de sondaj yapmak için kullanacağı Deepsea Metro-2 adlı gemisi ülkemizin ilk sondaj gemisi olma özelliği taşıyor. Kocaeli Körfezine demirleyen Deepsea Metro-2’yi ziyaret eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, burada TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve Petrol İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar’dan gemi ile ilgili bilgi aldı.

2023 Hedefine Adım Adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin her alanda büyük aşama kaydettiğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, 2023 hedefine adım adım yaklaştıklarını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti envanterine katılan 51 bin 283 grostonluk Deepsea Metro-2 ile ülkemiz artık her yıl Karadeniz ve Akdeniz'de aktif sondaj faaliyetlerinde bulunacak. Yaklaşık 229 metre uzunluğundaki gemi, 12 bin fit deniz ve maksimum 40 bin fit sondaj derinliği özelliklerine sahip bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.