BAŞKAN SÖĞÜT ; “HAREKETE ÇOCUKLUKTA BAŞLA, SAĞLIKLI YAŞA”

Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Tütünçiftlik sahilinde farkındalık oluşturmak adına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Utangaç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik öncesinde ilk olarak İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Utangaç konuşma gerçekleştirdi.

OBEZİTE EN BÜYÜK SORUN

Bu senenin konusunun çocukluk çağı obezitesi olduğunu belirten Utangaç, “Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından biridir. Bunun en önemli sorunlarından biri aşırı ve yanlış beslenme ikincisi de fiziksel aktivite yetersizliğidir. Egzersiz olarak yürüyüş yapmak önemldiir. Sağlık Bakanlığımızın da önerdiği gibi her gün yürüyüş yapmamız gereklidir. Bir defa yürümek gerekirse 40-60 dakika yürümemiz gerekir” dedi.

HER ZAMAN KATKI SUNACAĞIZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan da konuşmasında, “Bu etkinlik ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Körfez Belediyemiz, okullarda spor etkinliklerine son derece önem veriyor. Başkanımıza verdiği emek ve değerden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalara her türlü katkıyı sunacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLIK

“Hayatta en önemli şey sağlıktır” diyen Başkan Şener Söğüt, “Sağlıklı beslenme, çocuk yaşlarda oldukça önemli. İyi beslenmeli ve sporun hayatın merkezine koymalısınız. Bunun için bu sabah burada bir araya geldik, farkındalık oluşturmak istedik. Biz haftada bir gün toplu olarak bizler de yürüyüş düzenliyoruz. Farkındalık oluşturmak için. Bu konuda spora ilgi ve alakayı göstermek adına rol model olmaya çalışıyoruz.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Her zaman bir sporla meşgul olun. Spor akademilerimiz ile 15 farklı branşta sizlere eğitimler veriyoruz. Birçoğunuz da bunlardan yararlanıyordur. Hedefimiz hem branş sayısını arttırmak hem de eğitim gören öğrenci sayımızı arttırmak. Sizler için çalışıyoruz. Sizlerin yüzlerinin gülmesi için Körfez Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız biz” dedi. Daha sonra hep beraber yürüyüş gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.