Başkan Söğüt, “Her Canlının Yaşam Hakkı Vardır”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Dünyada birçok canlı türünün yok olduğuna, birçoğunun da tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Şener Söğüt, insanların hayvanları korumak ve haklarını savunmak durumunda olduğuna vurgu yaptı.

SON BULMASINI DİLİYORUM

“Hayvan Hakları Bildirgesi’nde de işaret edildiği gibi toplum içinde ve onunla iç içe yaşayan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir” diyen Başkan Söğüt, “Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü’nde hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muamelenin son bulmasını diliyorum” dedi.

HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ

Başkan Söğüt ayrıca Körfez Belediyesi olarak sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlara ilk tedaviyi uygulayacağı ve aşılama işlemlerinin gerçekleştirildiği hayvan bakım merkezinin hizmete açıldığını belirterek, “Veterinerlerimiz sadece hayvanların sağlığına kavuşması için çalışma yürütmüyor. Ayrıca okullarda çocuklarımıza eğitimler vererek onlara hayvan sevgisini de aşılıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.