Başkan Söğüt:  “Hükümetle Uyum Önemli.!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarılı bulunarak Cumhur İttifakı’nın Körfez Belediye Başkan adayı gösterilen ve bölgede ikinci dönemine hazırlanan mevcut başkan Şener Söğüt, bugün ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmaya Cumhur İttifakı partilerinin ilçe başkanları da katıldı.

İLÇE BAŞKANLARI DA KATILDI

Tütünçiftlik Tuğrul Caddesi üzerinde bulunan Kızılkaya Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün yanı sıra AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Körfez İlçe Başkanı Av. Doğan Bekiroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Körfez İlçe Başkanı Selim Öztürk, kurum idarecileri hazır bulundu.

HALKIMIZDAKİ TEVECCÜHÜ GÖRÜYORUZ

“REKOR OYLA  KAZANACAĞIZ”

Toplantıda ilk olarak konuşan MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, geride kalan sürede parti olarak sahada büyük bir özveri ile mücadele ettiklerini dile getirdi. Bekiroğlu, “MHP olarak sahadayız ve hiç ayrılmadık. Cumhur İttifakı partileri olarak fedakarca ve daha da önemlisi uyum içinde çalışıyoruz. Biz hemen her akşam ittifakımıza ve başkan adayımız Şener Söğüt’e destek istiyoruz. İnşallah bu seçimleri sorunsuz ve rekor bir oy oranı ile geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

“YENİDEN KAZANACAĞIZ”

Daha sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okutan da, “Bizim partimizde önemli olan her an seçim olacakmış gibi teşkilatımızı hazır tutmaktır. Bu konuda çok tecrübeliyiz. Şimdi önümüzde bir yerel seçim süreci var ve bütün Cumhur İttifakı partilerimizle birlikte alınacak sonuçtan eminiz. Bu seçim mutlaka kazanılacak. Biz adayımız Şener Söğüt, MHP ve BBP’li ilçe başkanlarımız ve yönetimleri ile partililerimiz olarak yeniden aday gösterilen belediye başkanımızla yeni bir zafere daha imza atacağız” dedi.

“YÜZDE 50’Yİ GEÇECEĞİZ”

Okutan’ın ardından söz alan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) İlçe Başkanı Selim Öztürk ise 31 Mart mahalli idareler seçim sonuçları ile ilgili iddialı bir ifade kullandı. Göreve yeni atanması dolayısıyla kendisini tanıtan ve hedeflerinden söz eden ilçe başkanı Öztürk, “İttifak partilerimizle çalışmalarımızı birlikte yapıyoruz. İnşallah bu seçim sürecini yüzde 50’nin üzerinde oy alarak başarı ile tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“HAREKETLİ BİR SEÇİM OLACAK”

Toplantıda son olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt söz aldı. Yeni dönemde başlattıkları hizmet yolculuğunu beş yıl daha sürdürmek istediklerini dile getiren Söğüt, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “31 Mart’ta diğer genel ve yerel seçimler her zaman hareketli geçer. Bu dönemlerde partiler diğer seçimlere göre daha fazla yorulur. Her açıdan farklı bir seçim geçireceğiz. Mayıs ayındaki genel seçimler aslında çok daha hayati bir seçimdi. O dönemde de çok çalıştık, ancak yerel seçimin canlılığı, heyecanı, dinamizmi daha farklı oluyor. Diğer seçimlere göre daha fazla aday çıkardılar. Bu da hareketliliğin artacağını gösteriyor.

“YAPMADIĞIM GÖREV KALMADI”

AK Parti kurulduğu günden bu yana teşkilatımızda yapmadığımız görev kalmadı. Birçok seçimin içindeydik. İlk seçimimizde ben gençlik kolları başkanıydım. Hemen her seçimde SKM’lerde görev yaptım, bazılarını SKM başkanı olarak yürüttüm. Gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkan yardımcılığı, meclis üyesi, SKM başkanı ve ilçe başkanı olarak seçim dönemlerini atlattım. Şimdi de belediye başkanlığı dönemine kadar geldik. 45 yıldır Körfez’deyim, hep siyasetin içinde olduk.

“HER ALANDA HİZMET ÜRETTİK”

Vatandaşımızın bu seçimlerde ilgisini dikkatini çekiyor. Sorunları çözecek başkanı seçerken, oy vereceği kişileri tercih ederken hassas davranıyor. Sahada bunu görüyoruz. Yerelde ilçemize Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte AK Parti belediyeciliği olarak 20 yılı geride bırakıyoruz. Önümüzdeki dönemi inşallah Cumhur İttifakımızla birlikte devam ettireceğiz. İlçemizin birçok sorununu, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal tesislerine, eğitim, spor, kültür ve sanat gibi her alanda çalışmalarımızı yaptık.

İTTİFAK PARTİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Bizim yerel yönetim döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önemli bir yere sahip. Büyük sorunları ve önemli projeleri Büyükşehir Belediyesi marifeti ile giderdik. Aynı şekilde bakanlıklar eli ile de bölgemizde önemli çalışmalar yapıldı. Geçtiğimiz beş yıllık dönemde Cumhur İttifakımızla birlikte yine uyum içinde. Ortak çalışmalarda bu uyum hiç bozulmadı. Dönemimizi bu şekilde tamamladık, yeni dönemin kapılarını birlikte araladık. Bu anlamda MHP, BBP ve AK Parti İlçe başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çıkan küçük problemler de hep istişare ile giderdik.

“HÜKÜMET, BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYESİ UYUMU ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti’mizde aday adayı sayısı fazlaydı. Uyumlu, ahenkli ve herhangi bir soruna mahal vermeden sürecimizi tamamladık. Hepimiz genel merkezimizin göstereceği aday etrafında buluşmaktı. Tüm aday adaylarımız bu şekilde tavır aldı. Kişiler değil, önemli olan Cumhur İttifakının kazanmasıdır. Arkamızdaki güçlü uyum sağlanamazsa ilçemiz yeterince hizmet almakta sorun yaşar. Burada ortaya çıkan sinerjiyi değerli buluyoruz. Bakanlıklar, hükümet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi uyumu çok önemli. Bu zamana kadar gerek ilçe belediyesi, gerek Büyükşehir ve gerekse merkezi eli ile birçok hizmeti ilçemize kazandırdık.

“PANDEMİ, KRİZ VE DEPREME RAĞMEN…”

Altyapı ve ulaşım çalışmaları, sahil düzenlemeleri, millet bahçeleri, sosyal konutları, kent meydanları, spor tesisleri, kültür sanat faaliyetleri, sosyal hizmetler gibi çalışmalar birlikte uyum içinde yaptık. İlçemizde yaşayan herkesin daha mutlu olması ve yaşam standardının yükselmesi için çaba harcadık. Yaşadığımız pandemi, küresel ekonomik kriz ve asrın felaketi olan depreminin sebep olduğu olumsuzluklara rağmen birçok hizmet ve projemizi gerçekleştirme imkanı bulduk. Caddelerimizi görüyorsunuz, ilçemiz ışıl ışıl oldu.

“VERİLER SEÇİMLERİ KAZANACAĞIMIZ YÖNÜNDE”

Önemli bölgelerde elektrik hatlarının yer altına alınması, ilçemize yeni kütüphanelerin, spor tesislerinin, bilgi evlerinin, Hereke Kalesi’nin, Sarnıçhan’ın ilçemize kazandırılması bu çalışmaların bir tanesi. İlimtepe Yaşam Merkezi gibi birçok önemli eseri tamamladık. Üniversite binası gibi önemli çalışmalar yapıldı. Bütün bunların referansında inşallah hedefimiz yeni döneme daha güçlü girmek ve 31 Mart seçimlerini yeni bir zafer daha kazanmak. Yaptığımız kamuoyu yoklamaları, sahadaki tepkiler olumlu yönde. Elbette seçim sandıkta kazanılır, ancak bütün veriler neticenin ittifakımızın kazanacağını gösteriyor. Biz de rehavete kapılmadan hedefimize ulaşacağız. Geçtiğimiz seçim yüzde 49’un üzerinde bir oy aldık, şimdi ise yüzde 50’nin üzerine çıkmak amacımız.

“BELEDİYELERDE SİSTEM YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Belediye başkanlığı dönemimizde hep sahada olduk. İnsanlarımızın sevinçli ve hüzünlü günlerinde yanlarındaydık. STK’larımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Halkımız kolay ulaşılabilir bir başkan istiyor. Bugün benim telefon numaram ilçedeki hemen herkeste vardır. Biz hiçbir zaman sorunların üzerine gitmekten geri kalmadık. Belediyemizde kurumsal ve sistemsel anlamda önemli adımlar attık. Yeni dönemde de bu sistemin daha da güçlendirilmesi için çaba göstereceğiz. Çünkü biz ebed müddet bu görevde kalmayacağız. Önemli olan kendimizden sonraki döneme hazır ve yönetilebilir bir belediye bırakmaktır.

“YENİ SİSTEMLE BELEDİYE BAŞKANININ YÜKÜ HAFİFLEDİ”

Müdürlüklerimizde de tamamen yazılım programları üzerinden yürüyen bir sistemimiz var. Bu da aslında belediye başkanının da yükü hafifliyor. Bu yazılımlara gelen halkımızın her türlü şikayet, talep ve önerileri anında yanıt buluyor. Sorun ilgili müdürlüklere yönlendiriliyor ve çözüm sağlanıyor. Gelen bu yöndeki talepler haftalık ve aylık olarak rapor haline getiriliyor. Geçen beş yıllık dönemde bütün istediklerimizi yaptık diyemem. Ancak yeni dönemde kalan bütün işlerimizi büyük bir iyi niyetle çözeceğiz.

“TECRÜBE KAZANDIK”

Güçlü ve özel bir seçim beyannamesi ile Körfezlilerin karşısına çıkacağız. Siyaseti bir kişisel kariyer planı olarak düşünmedik. Sadece buraları hizmet etme makamı olarak gördük. Bütün vaktimizi belediye hizmetlerine ayırdık. Milletimizden hiç kopmadık. Görevimiz devam ettiği müddetçe böyle olacak. Geçen beş yıllık dönemde elbette önemli hizmetleri kazandırırken, diğer yandan tecrübe de kazandık.

“FENER GÖLÜ’NE ÇOK GÜZEL BİR MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ”

Fener Gölü konusu benim yapamadığım konulardan birisi. Bu konuda önemli adımlar attık aslında. Türkiye otomobil Federasyonu burayı, tek antrenman sahası olarak kullanıyor. 2022 yılının sonuna kadar sözleşmesi vardı. Bu süreçte geldiğimiz ilk gün Çevre Bakanımız Murat Kurum kente gelişi sırasında kendisine bu konuyu aktardım. İnsanlarımızın dar kapsamda sahil imkanlarından yararlandığını ve artan nüfusa bağlı olarak sahillerin yetmediğini ilettim. Bugün Körfez’de 180 bin insan yaşıyor. Sahilimizde içinde gölün olduğu yaklaşık 250 dönümlük alandan ilçe halkımız yararlanamıyor. Buradaki antrenmanların başka yerlerde de yapılabileceğini dile getirdik.

“PROJESİNİ DE HAZIRLADIK”

Bu mesele ile ilgili bakanlıklar da bizi haklı buldu. Federasyon ile Tahir başkanımız görüştü. Farklı bir tesisin yapımına destek olmak kaydıyla olurlarını aldı. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanımızla görüştük, orman bölgesinden bir yer talep edildi. Konu şimdi incelemede. Ancak biz geçen beş yıl içinde boş durmadık, bölge ile ilgili projemizi hazırladık. Çok görkemli bir millet bahçesini buraya kazandırmayı planlıyoruz. Kumsalına kadar çok kapsamlı bir çalışma olacak. İş olacak gibi.

“HASTANE PROJESİ

BU DÖNEM YAPILIR”

Ayrıca bölgemize seyirci kapasiteli bir spor salonu kazandırmak istiyoruz. Bu ilçe belediyemizin bütçesi ile olma imkanı yok. Ayrıca hastane projemiz var. İhale yapılabilseydi bu iş çoktan bitmişti. Ancak İl Sağlık Müdürlüğünün ihalelerine maliyetler sebebiyle katılım olmadı. Büyük projelere katılımcı olmayabiliyor. 4 kez ihalesi iptal edildi. Şimdi fiyatlar güncellenerek yeniden ihaleye çıkacak. Ümit ediyoruz bir talipli çıkar. Bir de İlimtepe yolu konusu projelendirildi. Yarımca’dan İlimtepe’ye çıkan yol içinse oradaki tehlikenin önüne geçme konusunda neler yapılabileceğini tartışıyoruz. En uygun çözüm mutlaka bulunacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.