Bulut; “15 Temmuz’da Milletimiz Destan Yazdı”
 Güçlü bir Türkiye için

AK Parti Derince İlçe Başkanlığı’nın SKM programları kapsamında düzenlediği istişare kurulu toplantısı, Cafe de Lazio’da gerçekleşti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin,

AK Parti Derince Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, eski belediye başkanı Aziz Alemdar, geçmiş dönemde partide görev alan ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve istişare kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcıların tek tek söz alarak referandum ile ilgili görüşlerini belirttiği toplantıda konuşma yapan AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, güçlü bir Türkiye için, 16 Nisan’da yapılacak seçimlerin hayati önem arz ettiğini söyledi.

 

“Bu seçim memleket meselesi”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili görüşlerini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Hepiniz siyasetle ilgilendiniz ve görüşleriniz bizim için önemli. SKM’nin belirlediği program kapsamında biz sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Anayasa değişikliğini bilmeyen, anlamayan vatandaşımız varsa bizim görevimiz önce bu sistemi onlara anlatmak. Bu seçim milletvekillerinin, belediye başkanlarının seçimi değil. Bu çok daha önemli çünkü bu memleket meselesi. Bu süreçte sizlerin fikirleri bizim için önem arz ediyor. Tecrübelerinizle, birikimlerinizle sizlerin vereceği mesajlar referandumda katkı sağlayacak. Sizlerin katkıları, bizlerin çabaları ile inşallah 16 Nisan’da sonuç alacağız. Çünkü bizim için mesele vatan ve bayrak ise gerisi teferruat” dedi.

 

“15 Temmuz bir parçalama girişimidir”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman de referandum sürecine vurgu yaparak, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Türkiye üzerine oyunlar oynandığını söyleyen Yaman, “Bugün İngilizlerin başını çektiği Almanların, Hollandalıların bizzat yer aldığı emperyalist güçler ülkemize karşı bir savaş başlatarak, hayır kampanyası yürütüyorlar. Bizim hepimizin sahaya inip bu meseleyi sahiplenmemiz lazım. Geçmiş tarihimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu kadim medeniyet 318 yıldır duraklama ve gerileme dönemine girmiştir. 15 Temmuz bir darbe değildir, işgal girişimi de değildir. 15 Temmuz duraklama ve gerilemeden sonra ülkemize yönelik bir parçalama girişimidir. İslam ümmetinin tamamını paramparça etmek için bir karar almışlar ve bunu uygulamaya çalışıyorlar” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

“Halkımız kararlı bir duruş sergiledi”

Dış güçlerin tüm bu hesaplarına karşı halkımızın kararlı bir duruş sergilediğini ifade eden Yaman, “15 Temmuz’da aziz milletimiz bir kahramanlık destanı yazdı. Bu örgütün 40 yıllık yapılanmasını biliyorsunuz ama 15 Temmuz bize bir şey öğretti. 15 Temmuz’da başı açıklarla, başı kapalılar, ülkedeki parti ayırımı olmaksızın bütün siyasiler, sağıcılar ve solcular, Kürtler ve Türkler, lazlar ve gürcüler, vatanlarına sevdalı olduklarını ezan, bayrak vatan için sokağa dökülmeye hazır olduklarını, ölüme hazır olduklarını gösterdiler. Bunu yalnız İstanbul’da, Ankara’da, Kocaeli’de göstermediler. Gönüllü vekilliğini yaptığım Hakkarililer 10 bin kişi ile ellerinde ay yıldızlı bayraklar “Ölürüm Türkiyem” şarkısını seslendirerek bizim yaptıklarımızın aynısını Hakkari’de yaptılar.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.