Bulut “İshakçılar güreşin başkenti olacak”
 Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi

Derince’nin köy statüleri sona eren 7 yeni mahallesinin merkezi olan İshakçılar’a bu dönem üç önemli proje inşa ediliyor. Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar mahallelerinin merkezi konumundaki İshakçılar’da inşa edilen ilk proje kültür merkezi oldu. 300 kişilik düğün salonu, bilgi evleri ve sosyal donatılarıyla hizmet verecek olan İshakçılar Kültür Merkezi’nin yanı sıra bölge gençliğinin talebi doğrultusunda yapımı devam eden İshakçılar Spor Kompleksi’nde de sona gelindi. Bu iki kompleksin tamamlanması ile birlikte yapılması planlanan Güreş Arena’nın projelendirme çalışmaları da tamamlandı. İshakçılar’ı güreşte çok farklı bir konuma taşıyacak olan Güreş Arena projesi ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek isteyen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bölgeye giderek İshakçılar sakinleri ile bir araya geldi.

 

3 bin 280 kişilik Güreş Arena projesi

Derince’nin hiçbir mahallesini diğerinden ayırmadıklarını belirten Başkan Bulut, “7 mahallemizin ortak noktası olan İshakçılar’da birbiri ardına önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Halkımızın beklentileri doğrultusunda inşa sürecine başladığımız Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi projelerimizi Allah’ın izniyle tamamlamak üzereyiz. Şimdi sırada İshakçılar’ı güreşte markalaştıracak olan ‘Güreş Arena’ projemiz var. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde artık Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri, Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olacak. Aynı anda 3 bin 280 kişinin güreşleri takip etme olanağı bulacağı bu kompleksle birlikte İshakçılar güreşin başkenti olacak diyebiliriz. Sizlerin de desteğiyle projemizi bu yılki güreşlere yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi. Projeyi ekran aracılığıyla dikkatle inceleyen bölge sakinleri de yapılacak çalışmanın İshakçılar’a değer katacağını belirterek Başkan Bulut’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.