BULUT: KİMSE DERİNCE'MİZİ KÖTÜLEYEMEZ

Derince’mizin Üzerine Oyunlar Oynanıyor

Derince Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni binasının açılış töreninde bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, son günlerde kamuoyuna yansıyan asılsız raporla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Kısa adı İNGEV olan bir araştırma vakfı tarafından yapılan ve gerçek dışı bilgilerle Derince’yi karalayan raporun kendileri için yok hükmünde olduğunu ifade eden Başkan Bulut, “Son zamanlarda Derince’mizin üzerine oynanan karalama çabalarını benimsemediğimi bu kentin belediye başkanı olarak ifade etmek istiyorum. Birilerinin Derince’yi başarısız olarak değerlendirmesini belediye başkanı olarak, Derince’nin esnafı olarak, Derince’nin vatandaşı olarak, kimsenin kabul etmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. Pekala kamuoyuna yansıyan bu değerlendirmeyi yapan kim? İstanbul’da bir vakıf. Adı İnsani Gelişme Vakfı. Bu vakıf her belediyeden faaliyet raporlarını istemiş, Derince Belediyesi’nden faaliyet raporunu alamamış. Bunun karşılığında ise sıfır göstermiş ve ilçemizi son noktalarda değerlendirmiş. Basın mensupları da bunu alarak Derince Türkiye’nin en kötü ilçesi, en kötü belediyesi diye yansıttı.  Ben 50 yıldır Derince’de oturuyorum ve bunun siyasi bir hareket olduğunu biliyorum. Değerlendirmede ilk sıralara bakıyorsunuz İstanbul Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Ataşehir, Ankara Çankaya, İzmir Konak yer alıyor. CHP’nin belediyeleri başarılı, ama AK Parti’nin belediye başkanları ve ilçeleri başarısız. Biz bunları hiçbir zaman benimsemedik ve Derince olarak bu karalamayı kabul etmiyoruz” dedi.

Biz Bu Ayak Oyunlarına Uyarsak Yanılırız

İnsani Gelişme Vakfı tarafından hazırlanan raporun bir karalamadan ibaret olduğuna vurgu yapan Başkan Bulut, “Sizler bu karalamaları siyasetten yapabilirsiniz ama Derince’nin insanını karalayamazsınız. Bir Derinceli olarak her zaman söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim kimse Derince’yi kötüleyemez. Ben 50 yıldır Derince’liyim ve yıllardır Derince’nin içerisinde çalışmalar yapıyoruz. 141 bin nüfusla Türkiye’nin 40 ilinden büyük bir ilçe konumundayız. Yapılan projeler ortada. Vakfın yaptığı araştırmada sorulan sorular malum. Orada müze var mı? Hayvan barınağı var mı? Metro var mı? Tramvay var mı?  Neymiş Derince, Türkiye’nin en kötü ilçesiymiş. Bir belediye başkanı olarak bunu kabullenmediğimi sizlerle paylaşıyorum. Bizler belediyemizin kaynaklarını Derince’nin insanına, Derince’nin esnafına, Derince’nin yaşayan bütün sakinlerine harcıyoruz. Altyapısı, üstyapısı, yüzme havuzu, sosyal tesisleri, kapalı pazarı, kongre merkezi ve otoparklarıyla hizmete sunduğumuz tüm eserler hepsi Derince’lilerin. Halkımızın vermiş olduğu vergilerle ilçemize hizmet ediyoruz. Kim ne derse desin, basın ne yazarsa yazsın, biz kendimizden eminiz. Eğer yanlışlarımız varsa kabul ederiz. Türkiye’nin ilk üçünde yer alan Derince nasıl olur da sonuncu oldu diye soruyorlar. Diyoruz ki Türkiye’de ilk üçü belirleyen kurum Devlet İstatistik Enstitüsü ama sonuncu gösteren kim bir vakıf, araştırma vakfı. Eğer biz bu ayak oyunlarına uyarsak yanılırız. Ayrıca bu ayak oyunlarını manşetlerine taşıyan arkadaşlara da tazminat davası açacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.